De beste bezienswaardigheden om in de Verenigde Staten te bezoeken

Gepubliceerd: Jul 26, 2021, Bewerkt: Jul 26, 2021 | Tags: ESTA voor zaken, ESTA voor toerisme

In de Verenigde Staten zijn talrijke beroemde plaatsen die de bezoekers een goed inzicht geven in de geschiedenis en de cultuur van het land. Hier zijn de 10 plaatsen die reizigers beslist moeten bezichtigen tijdens hun bezoek aan de Verenigde Staten. Zoal altijd het geval is, wordt het buitenlandse reizigers aangeraden regelmatig de plaatselijke website van de ambassade van de Verenigde Staten te checken voor informatie omtrent beperkingen aan reismogelijkheden.

Het Witte Huis, Washington DC

Het Witte Huis is het huis van de President van de V.S. en het staat in Washington DC. Het Witte Huis werd ontworpen door James Hoban en werd voltooid in 1800. Het is gelegen aan Pennsylvania Avenue 1600, en iedereen kan het bezoeken en het van buiten bekijken. Als u echter een rondleiding wenst te maken dient u daar een aanvraag voor te doen door uw Congreslid (voor inwoners van de V.S.) Indien u een buitenlandse bezoeker bent kunt u een aanvraag indienen bij de ambassade van uw land in Washington. Deze maatregelen worden genomen om veiligheidsredenen en bij alle potentiële bezoekers zal een onderzoek worden ingesteld naar hun achtergrond.

United States Capitol, Washington DC

Het Capitoolgebouw in Washington DC is het senaatsgebouw en Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten. Evenals het Witte Huis werd het voltooid in 1800 en het is ontworpen door William Thornton. Rondleidingen door het Capitool zijn gratis maar omdat ze heel populair zijn, dienen ze van tevoren geboekt te worden. Het is mogelijk om de Raad te zien terwijl er een vergadering is, maar de passen hiervoor zijn niet inbegrepen bij de rondleiding en dienen afzonderlijk besproken te worden. Andere hoogtepunten tijdens de rondleiding  zijn de Botanische Tuinen en de Library of Congress.

Lincoln Memorial, Washington DC

Gesitueerd aan de National Mall in Washington DC is de Lincoln Memorial; een ca. 55 meter hoog standbeeld  van de vroegere president Abraham Lincoln in zittende positie en uitziend over de Mall. Het werd in 1922 voltooid door Henry Bacon en Daniel Chester French. De 36 zuilen rond het standbeeld vertegenwoordigen de 36 staten in de union toen Lincoln stierf. Het monument is 24 uur per dag geopend en iedereen kan het bezoeken, ofschoon het er soms verschrikkelijk druk wordt. Men zegt dat het er laat op de avond of vroeg in de ochtend het rustigst is.

Statue of Liberty, New York NY

The Statue of Liberty is one of the most famous landmarks in the U.S., and a recognized symbol of America worldwide. Lady Liberty was gifted to America from France in 1886. She is located on Liberty Island, and there are regular ferries that will transport visitors from Battery Park to see the statue. It is possible to go to the top of the statue, inside the crown, but tickets for this must be purchased in advance. In peak travel seasons, tickets should be purchased 6 months in advance. Tours are limited to just 240 people a day. The walk itself can be physically challenging as it consists walking up 354 steps. Visitors not wishing to take the steps can still visit the pedestal, which is at the base of the statue. There is a lift to help visitors to get to the pedestal, but these tickets must also be reserved in advance.

Het Vrijheidsbeeld, New York NY

Het Vrijheidsbeeld is een van de beroemdste bezienswaardigheden in de V.S. en wordt over de hele wereld erkend als het symbool van Amerika. Lady Liberty werd in 1886 door Frankrijk geschonken aan Amerika. Zij is gesitueerd op Liberty Island en er varen regelmatig veerboten heen die bezoekers van Battery Park vervoeren om het standbeeld te zien. Het is mogelijk om naar de top van het standbeeld te gaan, binnen in de kroon, maar de kaarten daarvoor moeten van tevoren worden besteld. In het hoogseizoen moeten de kaarten 6 maanden van tevoren besteld worden. De rondleidingen worden gelimiteerd tot slechts 240 mensen per dag. De wandeling zelf kan fysiek een hele uitdaging vormen aangezien er 354 trappen beklommen moeten worden. Bezoekers die niet met de trappen willen gaan kunnen nog steeds het voetstuk van het standbeeld bezoeken. Er is een lift aanwezig om de bezoekers naar het voetstuk te brengen, maar ook de kaarten daarvoor dienen van tevoren te worden besteld.

Het One World Trade Center, New York NY

Het One World Trade Center is gesitueerd op de plek van de vroegere Twin Towers en is nu het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Het gebouw is nu ook het op zes na hoogste gebouw ter wereld. Het is ontworpen door David Childs en werd voltooid in 2013. Het One World Observatorium bovenin het gebouw biedt een indrukwekkend uitzicht op New York en het 9/11 Memorial en Museum geven een ontroerend eerbetoon aan allen die hun levens in 2001 zijn verloren. U kunt ook het Sky Portal zien; een glazen vloer in het Observatorium waar doorheen u de straten van New York kunt zien.

Het Nationale Park Grand Canyon, AZ

Het Grand Canyon is ongeveer 446 km lang en is een natuurlijk gevormde  bezienswaardigheid die misschien wel 5-6 miljoen jaar bestaan heeft. Er zijn verscheidene plekken waar toeristen de Canyon kunnen aanschouwen, waaronder Lipan Point aan de South Rim en Guano Point aan de West Rim. Een populaire manier om de Canyon te zien zijn helikopterrondvluchten en sommige landen zelfs op de bodem van de Canyon. Aan de West Rim is ook de Skywalk, dat is een glazen wandelweg die uitsteekt boven de Canyon.

Mount Rushmore Nationaal Monument, Keystone, SD

Dit beruchte monument is 20 meter hoog en staat in de Black Hills van South Dakota. De gezichten van voormalige presidenten Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, George Washington en Thomas Jefferson zijn er te bewonderen, uitgehouwen in granieten gesteente. Het werd voornamelijk gecreëerd door de beeldhouwer Gutzon Borglum en er waren 14 jaar voor nodig tussen 1927 tot 1941 om het te voltooien. De Avenue of Flags leidt omhoog naar het monument en daar wapperen de vlaggen van alle staten en grondgebieden van Amerika. Dit leidt omhoog naar de Grand View Terrace waar u kunt staan om een goed uitzicht te krijgen op Mount Rushmore.

Yellowstone National Park, ID, WY en MT

Yellowstone Park werd opgericht in maart 1872 en is gesitueerd in de staten Idaho, Wyoming en Montana. Het park strekt zich uit over 9.000 km2 en biedt talrijke plekjes die de bezoekers kunnen verkennen. Een van de beroemdste attracties is de geiser Old Faithful. Deze geiser spuit ongeveer iedere 90 minuten. Yellowstone heeft zijn eigen Grand Canyon, meren en de Mammoth Hot Springs. Er zijn mogelijkheden voor een groot aantal activiteiten in de open lucht zoals wandelen, kamperen, wildwatervaren en vissen. Een bezoek aan Yellowstone is meer dan een dagtochtje. U zou er eigenlijk minstens drie dagen moeten blijven.

Yosemite National Park, CA

Yosemite National Park ligt in Californië en werd in 1890 opgericht. Het bestrijkt een gebied van 3.047 km2  waar verscheidene natuurwonderen te bezichtigen zijn, zoals de hoogste waterval van Noord-Amerika, Yosemite Falls. Wandelen is een populaire bezigheid en er zijn een heleboel wandelpaden om uit te kiezen, waaronder Mist Trail, Panorama Trail en Four Mile Trail. Tijdens de wintermaanden is er veel wintersport zoals sleeën, schaatsen en skiën.

Rocky Mountain National Park CO

In Colorado vinden we Rocky Mountain National Park dat bijna 1.100 km2 beslaat. Het werd opgericht in 1915. Een van de unieke attracties van het park is The Continental Divide. Dit is een verdeling in het continent waar je het water in twee verschillende richtingen kunt zien stromen. Kamperen is een populaire activiteit en u kunt kiezen tussen het makkelijk te bereiken Moraine Park kampeerterrein of Long Peak’s kampeerterrein dat bovenop een berg ligt.

Wat heb ik nodig om de Verenigde Staten te betreden?

Mensen met een buitenlandse nationaliteit hebben een ESTA of visum nodig om per vliegtuig of schip de Verenigde Staten binnen te komen. Een ESTA kan worden gebruikt voor toeristische of zakelijke reizen van maximaal 90 dagen per bezoek. Een B1/B2 bezoekersvisum kan eveneens worden gebruikt voor toeristische en zakelijke doeleinden, maar daarbij wordt bezoekers een verblijf van maximaal 180 dagen per bezoek toegestaan. Er bestaan ook andere soorten visa die passen bij andere doeleinden waarvoor reizigers de Verenigde Staten bezoeken. Reizigers dienen een ESTA minimaal 72 uur vóór hun voorgenomen vertrek naar de Verenigde Staten aan te vragen. Indien mogelijk, is het beter om dit veel eerder te doen.

Conclusie

De bovenstaande tien bezienswaardigheden zijn slechts een greep uit de vele attracties en plaatsen die u in de Verenigde Staten kunt bezoeken. Als u geen staatsburger bent van Canada of de Verenigde Staten heeft u een ESTA of visum nodig om de Verenigde Staten te betreden. Uw mogelijkheden om Amerika te bezoeken of naar een van de bovenstaande bezienswaardigheden te gaan kunnen beperkt worden door reisbeperkingen, dus reizigers moeten goed op de hoogte zijn van regelgevingen die hun reis zouden kunnen beïnvloeden.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA