Een rondreis plannen door de V.S.

Gepubliceerd: Jan 31, 2022, Bewerkt: Jan 31, 2022 | Tags: ESTA voor toerisme, ESTA-vereisten

Amerika heeft een veelzijdig landschap waar bezoekers een verscheidenheid aan geografische plekken kunnen verkennen. Deze worden allemaal met elkaar verbonden door de lange wegen die van het ene gebied naar het andere lopen, zodat een trektocht een goede manier is om de V.S. te verkennen. Het is belangrijk om deze tocht goed te plannen zodat de reizigers hun bezoek goed kunnen benutten. Voor mensen die echter liever spontane plannen maken is het in ieder geval belangrijk dat zij van tevoren enig idee hebben van de plaatsen die zij het liefst willen bezoeken.

Verplichte reismachtigingen voor de V.S.

Voor een bezoek aan de Verenigde Staten bent u verplicht een visum of een visumvrijstelling te verkrijgen. Goedkeuring is noodzakelijk, onverschillig hoeveel tijd u in het land wilt doorbrengen. Voor mensen die minder dan drie maanden willen blijven bestaat er de mogelijkheid van een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) als visumvrijstelling. Bezoeken die langer duren dan drie maanden vereisen een gewoon visum. De duur van negentig dagen gaat in zodra u het grondgebied van de Verenigde Staten betreedt. Reizigers dienen goede reisplannen te maken want de tijdsduur gaat niet opnieuw in als u een omweg maakt naar Zuid-Amerika, Canada of de Caraïbische Eilanden. Zorg dat u zoveel mogelijk uit dit bezoek van negentig dagen haalt. Reizigers die van plan zijn langer dan 90 dagen in de V.S. te verblijven zouden een B-2 toeristenvisum kunnen aanvragen.

Reizigers uit landen die geen deelnemer zijn aan ESTA of die langer in de V.S. wensen te verblijven dan drie maanden kunnen een B-2 toeristenvisum aanvragen door een DS-160 formulier te versturen. Na het versturen van het DS-160 formulier dienen de aanvragers een afspraak te maken voor een gesprek aan de dichtstbijzijnde ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten. De reizigers moeten er voor zorgen dat hun paspoort nog minstens zes maanden geldig is op het moment van aankomst in de Verenigde Staten. Een B-2 toeristenvisum wordt meestal uitgegeven voor een periode van 10 jaar en kan worden benut voor bezoeken van maximaal zes maanden achtereen.

Bereid u goed voor: De Verenigde Staten is groot

Bedenk goed dat de V.S. een groot land is en dat u een reisplan moet maken voordat u aankomt. Voor mensen die een rondreis willen maken, maar slechts een beperkte tijd hebben, is het een goed idee om de reis te beginnen in de staten die u het liefst wilt zien. Ook bespaart u tijd als u tussen de bestemmingen vliegt, waar dat mogelijk is.

Om te beginnen kunt u een lijst maken van staten of steden die u wenst te bezoeken in hun geografische volgorde. Bijvoorbeeld, u kunt er het beste voor zorgen dat u, als u de Oostkust eenmaal hebt verlaten, er niet opnieuw heen hoeft te gaan. Als het niet aantrekkelijk voor u is om in een bepaalde stad te stoppen binnen 16 uur rijtijd, dan kunt u misschien naar uw gewenste bestemming vliegen in plaats van erheen te rijden.

Grenzen overgaan

Indien u uw rondreis in Canada wilt beginnen dient u zich bewust te zijn van reisbeperkingen bij het overgaan van de Canadese grens naar de Verenigde Staten. U kunt gevraagd worden bewijs te tonen van uw recht om de Verenigde Staten over land te betreden, zoals een paspoort, verblijfsvergunning of een andere, door de overheid erkende vorm van identificatie.

Is het beter om een auto te kopen of er een te huren voor uw rondreis?

Sommige reizigers willen misschien liever een auto kopen in plaats van afhankelijk te zijn van een autoverhuurbedrijf. Het aanschaffen van een auto in de V.S. gaat vergezeld van bijkomende kosten en er zijn punten die in aanmerking moeten worden genomen. Voordat u besluit om een auto in de V.S. te kopen moet u van het volgende op de hoogte zijn:

  • Afhankelijk van de staten waar u doorheen wilt rijden, moet de auto verzekerd worden. Een autoverzekering in de V.S. kost u tussen de 300 tot 500 US Dollar per maand.

 

  • Iedere verzekeringsmaatschappij die u kiest zal op uw nationaliteit letten. Als u uit het buitenland komt, kan de verzekeringsagent u extra rekenen.

 

  • U heeft een adres nodig binnen de V.S., bijvoorbeeld het adres van familie of vrienden.

 

  • U zult ook gecontroleerd worden op de geldigheid van uw rijbewijs.

Bij het kopen van een auto komen een heleboel extra factoren kijken. Ofschoon het huren van een auto doorgaans eenvoudiger is, heeft het natuurlijk wel zijn voordelen om een rondreis met uw eigen auto te maken.

Wat is het beste moment om een auto te huren?

U heeft verscheidene mogelijkheden bij het huren van een auto. Het is belangrijk dat u van tevoren reserveert zodat u aan de reis kunt beginnen zonder problemen wat betreft de beschikbaarheid van een auto of het gewenste autotype.

De tarieven van verzekeringsmaatschappijen of boekingswebsites kunnen op  bepaalde tijdstippen variëren tussen 10-20%. Om ervoor te zorgen dat u geen geld verliest kunt u een huurauto boeken met een tarief waarbij gratis annulering mogelijk is. Indien naderhand een lager tarief wordt aangeboden kunnen reizigers hun eerdere boeking annuleren en de boeking met het lagere tarief houden.

Tijdens het bekijken van de huurwebsites is het goed om vooral te letten op de voertuigen die beschikbaar zijn en hun dagelijkse tarieven. Doe navraag om te weten te komen of de tarieven inclusief belastingen en verzekeringskosten zijn. Als u dit niet doet moet u aan het einde van de reis misschien extra bijbetalen, waardoor uw reisbudget misschien veel te hoog wordt. Overweeg dus rustig uw opties voor het huren van een auto om zeker te weten dat u het kunt betalen.

Wat moet u meenemen op uw rondreis?

Ook al bent u van plan het grootste deel van uw reis met een auto te rijden, is het toch belangrijk om niet teveel mee te nemen. Lichte bagage verbetert uw reistijd en vermindert het benzineverbruik, aangezien de auto daardoor minder zwaar is. Neem alleen de hoogst nodige kleding mee, spullen voor noodgevallen of andere goederen aangezien u bepaalde dingen ook wel kunt kopen als u onderweg bent.

Als u een reis plant tijdens de zomer, neem dan lichte zomerkleding mee. U kunt er altijd nog iets warmers bij kopen indien het weer opeens verandert of de temperaturen zakken vanwege het seizoen dat verandert.

Misschien vindt u het ook leuk om bij bekende zaken te winkelen zoals Walmart of Target. Deze warenhuizen bieden een grote verscheidenheid aan etenswaren, kleding, eerstehulp goederen, autobenodigdheden en andere artikelen die bij iedere rondreis noodzakelijk zijn.

Bij het plannen van uw rondreis kunt u het beste artikelen inpakken die de onverwachte pauze of de lange uren in de auto leuk en ontspannend maken. U kunt bijvoorbeeld uw favoriete mp3speler met bijbehorende accessoires meenemen. Het is altijd mogelijk om foto’s te schieten met uw smartphone, maar met een echte camera worden ze gegarandeerd veel mooier. Een e-reader en een paar fijne boeken en landkaarten zijn ook een goed idee.

Is het de moeite waard om een bezoek aan een nationaal park te brengen?

Er zijn meerdere beroemde nationale parken verspreid door de Verenigde Staten. Het is voor klim- en wandelenthousiasten de moeite waard om een bezoek aan een van die parken te brengen. U kunt er bovendien ook kamperen, om uw verblijfskosten te beperken.

Bij een bezoek aan een nationaal park moet u denken aan een entreeprijs, die gewoonlijk rond de 35 dollar per voertuig, per dag bedraagt. Als u van plan bent een groot deel van uw tijd in deze parken door te brengen zou u kunnen denken aan een jaarpas. Deze kan worden gebruikt in een groot aantal parken binnen de staat of het gebied van uw keuze.

Conclusie

Reizigers die kennis willen maken met de verschillende Amerikaanse gebieden, culturen en klimaten zouden aan een rondreis door het land kunnen denken. Ofschoon er met rondreizen extra planning en reistijd gemoeid is, krijgen de reizigers een rijkere schat aan ervaring en is het gemakkelijker om bezienswaardigheden te bezoeken.

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA