ESTA voor reizigers met meerdere paspoorten of nationaliteiten

Gepubliceerd: Nov 04, 2019, Bewerkt: Nov 04, 2019 | Tags: VS Visa, ESTA-vereisten

Inleiding

De voorwaarden voor een reisvergunning voor de V.S. vinden kan al moeilijk zijn voor reizigers die in het bezit zijn van een enkel paspoort. Hoe zit dat als je een dubbel staatsburgerschap hebt of in het bezit bent van meerdere paspoorten? Dit artikel is bestemd voor personen die in het bezit zijn van meerdere paspoorten en die informatie willen hebben over visa of ESTA visumvrijstellingen wanneer ze naar de Verenigde Staten reizen.

Wat is het verschil tussen een visum en een visumvrijstelling?

Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization), is een visumvrijstelling die paspoorthouders van landen met visumvrijstelling in staat stellen de Verenigde Staten te betreden voor bezoeken van maximaal 90 dagen. De ESTA kan volledig online worden aangevraagd. Het invullen van een aanvraag duurt ongeveer 10 minuten en goedkeuringen worden binnen 72 uur verleend. Daarom is een ESTA een eenvoudige en handige optie voor reizigers die de Verenigde Staten voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden willen bezoeken of die op doorreis zijn.

Indien u niet in aanmerking komt voor ESTA op grond van de ESTA voorwaarden of wanneer u een ESTA geweigerd is, dan zou een visum voor de Verenigde Staten uw volgende optie zijn. Voor het verkrijgen van een visum voor de V.S. moet een DS-160 formulier worden ingevuld en dient u een ambassade of consulaat van de V.S. te bezoeken voor een gesprek inzake de geschiedenis van reeds gemaakte reizen en uw reisdoel in de Verenigde Staten. Verder moet er bij visumaanvragen rekening gehouden worden met verwerkingstijd van de aanvrage om een fysiek visum in uw paspoort te zetten en het per post terug te sturen naar de aanvrager. De volledige procedure van visumaanvrage kan enkele weken tot enkele maanden in beslag nemen.

Of u nu kiest voor een aanvraag van een ESTA of een visum, het paspoort dat u kiest om mee naar de Verenigde Staten te reizen moet voorzien zijn van een goedgekeurde ESTA of een visum voor de V.S. alvorens u naar de Verenigde Staten vertrekt.

Ik ben staatsburger van meer dan een land dat voor een ESTA in aanmerking komt, welk staatsburgerschap houd ik aan op het formulier?

U kunt het paspoort van uw keuze gebruiken voor de ESTA aanvraag. U dient dan het paspoort van dat land te blijven gebruiken voor enige toekomstige ESTA- of visumaanvraag en uw reizen naar de V.S., aangezien dit de mogelijkheid verkleint van vertraging in het proces of problemen die zich kunnen voordoen indien u verschillende paspoorten gebruikt.

Ik ben staatsburger van verschillende landen, maar een ervan is verlopen, wat zet ik nu op het formulier?

Vul de meest recente paspoortinformatie in, ongeacht de vervaldatum van enig bijkomend paspoort dat u nog bezit.

Ik ben staatsburger van een ander land, maar ik heb geen paspoort, wat zet ik op het formulier?

Indien u staatsburger bent van een ander land, maar geen paspoort hebt van dat land, dient u nog steeds de informatie over dat staatsburgerschap te verstrekken, maar kunt u het veld voor het paspoortnummer open laten of invullen met een aantal nullen, als dit wordt gevraagd.

Ik ben een staatsburger van de Verenigde Staten en ben ook in het bezit van een paspoort van een land met visumvrijstelling; wat zet ik op het formulier?

Indien u een staatsburger of paspoorthouder van de Verenigde Staten bent, moet u geen ESTA aanvragen. Dan dient u uw V.S. paspoort te gebruiken om de Verenigde Staten en ook andere landen te betreden.

Conclusie

In het bezit zijn van meerdere nationaliteiten of paspoorten kan verwarrend zijn wanneer u visa of visumvrijstellingen moet aanvragen. Om het kort samen te vatten, als u in het bezit bent van tenminste een paspoort van een land met visumvrijstelling en een paspoort van een land dat dit niet heeft, komt u in aanmerking voor een aanvraag van een ESTA. Indien u een staatsburger van de V.S. bent en een paspoort van een land met visumvrijstelling bezit hoeft u geen ESTA aan te vragen en dient u naar de Verenigde Staten te reizen met uw paspoort van de V.S. Indien u een ESTA geweigerd wordt of niet in aanmerking komt, kunt u nog een aanvraag indienen voor een B-2 toeristenvisum of een B-1 zakenvisum.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA