Het belang van het opgeven van de juiste gegevens bij het aanvragen van een ESTA

Gepubliceerd: Dec 22, 2020, Bewerkt: Dec 22, 2020 | Tags: ESTA-aanvraag, Fout op ESTA

Introductie

Mensen die op reis gaan worden zich steeds meer bewust van het vergaren van gegevens dat wordt gedaan door luchtvaartmaatschappijen, hotels, overheden en andere instellingen die reisgerichte diensten aanbieden. Veel reizigers boeken nu hotelkamers en andere diensten met een pseudoniem en andere opzettelijk foutieve gegevens om hun informatie privé te houden. Als het echter aankomt op reismachtigingen naar de V.S., zoals de ESTA, dienen de aanvragers zich er rekenschap van te geven dat het opgeven van onvolledige of onjuiste gegevens kan leiden tot een weigering van hun ESTA.

Geldigheid van gegevens en vrijwillige velden

Kan ik verplichte velden open laten op een ESTA aanvraagformulier?

Als de verplichte velden worden opengelaten kunt u niet verder gaan met uw ESTA aanvraag. U dient alle velden op het formulier in te vullen en in de verplichte vakjes en letterlimieten die voor de geldigheid van het formulier vereist zijn.

Wat zijn de vrijwillige velden voor een ESTA aanvraag?

De vrijwillige velden op het ESTA aanvraagformulier zijn gegevens omtrent sociale media en informatie over de functieomschrijving van uw werk. Alle andere velden zijn verplicht als onderdeel van de ESTA aanvraag.

Kan ik  geanonimiseerde of andere onjuiste informatie invullen op mijn aanvraagformulier?

Opzettelijk verkeerde of onvolledige informatie verstrekken heeft misschien geen weigering van een ESTA aanvraag tot gevolg, maar kan de ESTA aanvraag vertragen zodat er meer tijd nodig is voor de verwerking ervan, vaak wel 72 uur. Het is echter waarschijnlijker dat foutieve informatie zal leiden tot een weigering van een ESTA aanvraag.

Als de douane en grensbeveiliging (CBP) over onvoldoende informatie beschikt op het moment van het beoordelen van uw aanvraag wordt uw ESTA aanvraag hoogstwaarschijnlijk geweigerd. Indien u een fout heeft gemaakt op uw aanvraagformulier kunt u opnieuw een aanvraag indienen.

Kan ik ‘niet bekend’ invullen op velden waarvoor ik geen specifieke gegevens heb?

Ja, u mag ‘niet bekend’ invullen op meerdere velden van het ESTA aanvraagformulier als u de gegevens echt niet heeft. U mag VO gebruiken of voornaam onbekend, op velden voor de voornaam op het formulier. Zo kunt u ook ONBEKEND gebruiken voor achternaam, stad, burger servicenummer, e-mailadres, contactgegevens in de V.S. of andere velden waar adresinformatie wordt gevraagd.

U kunt ook een reeks nullen invullen voor het geven van informatie op numerieke velden waar u nog geen informatie voor heeft om de aanvraag in te kunnen vullen, zoals het telefoonnummer van het contactadres in de V.S.

Wat moet ik doen als er bijzondere letters in mijn naam staan?

Aanvragers van een ESTA die bijzondere letters in hun paspoortnaam hebben staan kunnen vervangende letters invullen voor niet-Amerikaans-Engelse letters. Het deel van het reisdocument dat door de machine wordt afgelezen zal de universele naamspelling bevatten die voor een ESTA aanvraag kan worden gebruikt. Anders kunnen de volgende lettervervangingen worden gebruikt indien de paspoorthouder geen universele naam in de door de machine leesbare vakjes van zijn paspoort heeft staan.

  • ß,ß = ss
  • æ = a e
  • ö = oe
  • ü = ue
  • ë = e
  • ä = ae
  • Å = aa
  • ø = oe
  • ñ = n
  • ? = i j

Afwegingen omtrent geslacht

Wat vul ik op de ESTA aanvraag in als er niet specifiek “mannelijk” of “vrouwelijk” op mijn paspoort vermeld staat?

Momenteel  staan er op het ESTA aanvraagformulier alleen velden voor “mannelijk” of “vrouwelijk” als antwoorden op de vraag over geslacht. Als er een “X”, sterretje of andere aanduiding staat dan wordt u geacht een transseksuele paspoorthouder te zijn. Transseksuele ESTA aanvragers kunnen het beste het geslacht invullen dat het meest overeenkomt met hun persoonlijke identiteit, hetzij mannelijk of vrouwelijk.

Wordt mijn ESTA geweigerd indien ik transseksueel ben?

Nee, uw ESTA zal niet worden geweigerd op grond van de geslachtsaanduiding op uw paspoort.

Wat gebeurt er als ik een ander geslacht invul dan dat op mijn paspoort?

Indien u een ander geslacht invult dan wat er op uw paspoort staat, bijvoorbeeld als u “mannelijk” invult als er op uw paspoort staat “vrouwelijk” of omgekeerd, dan zult u opnieuw een ESTA aanvraag moeten indienen.

Conclusie

Aanvragers van een ESTA moeten bepaalde velden op het ESTA formulier in acht nemen waar aanvraagfouten in kunnen worden gemaakt. Dit soort fouten kunnen leiden tot een afwijzing van een aanvraag. De aanvragers moeten er daarom voor zorgen dat zij alle vragen op het formulier begrijpen door extra tijd uit te trekken voor het invullen van het aanvraagformulier.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA