Kan een ESTA worden gebruikt voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten?

Gepubliceerd: Nov 11, 2019, Bewerkt: Nov 11, 2019 | Tags: ESTA regels, ESTA-aanvraag, Meervoudige ESTA

Inleiding

Een ESTA kan worden gebruikt voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten. Goedgekeurde ESTA aanvragers moeten zich echter bewust zijn van het feit dat de Douane en Grensbewaking (CBP) zich het recht voorhoudt een reiziger de toegang tot de Verenigde Staten te weigeren. Als dus de CBP beambte het vermoeden heeft dat een ESTA aanvrager de voorwaarden van het Visumvrijstellingsprogramma misbruikt zouden de CBP grensautoriteiten het recht hebben de ESTA aanvrager de toegang tot de Verenigde Staten te weigeren.

Is er een limiet aan het aantal keren dat ik de Verenigde Staten binnen een periode van 90 dagen kan betreden?

Nee, er is geen limiet aan het aantal keren, maar als de CBP vermoedt dat er sprake is van oneerlijkheid of enige activiteiten van verdachte aard, hebben zij het recht een goedgekeurde aanvrager van ESTA de toegang tot de Verenigde Staten te weigeren.

Ik ben tijdens mijn laatste bezoek(en) al 90 dagen in de V.S. geweest, kan ik er over een paar weken of maanden weer heen gaan?

CBP kan een ESTA aanvrager verdenken van het feit dat hij of zij de voorwaarden van het Visumvrijstellingsprogramma probeert te overtreden en daarom de toegang weigeren als een ESTA aanvrager herhaaldelijk de Verenigde Staten bezoekt en de limiet van 90 dagen al overschreden heeft tijdens vorige reizen naar de V.S. in de afgelopen maanden. Als een reiziger al 90 dagen in de Verenigde Staten heeft doorgebracht en er in de nabije toekomst nog langere tijd wenst te verblijven dient hij of zij een B2 toeristenvisum aan te vragen, waarmee toegang wordt verleend tot zes maanden. Als de reiziger nog meer tijd in de Verenigde Staten wil doorbrengen dan is toegestaan met een ESTA, B-1 zakenvisum of B-2 toeristenvisum, wordt aangeraden dat hij of zij informatie aanvraagt bij een immigratieadvocaat over mogelijkheden voor andere niet-immigratie of immigratievisa.

Conclusie

Een ESTA kan worden gebruikt voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten. Mocht een persoon zich in een situatie bevinden waarin hij of zij de Verenigde Staten herhaaldelijk langer dan de 90 toegestane dagen met een ESTA wil bezoeken, dan is een B-1 of B-2 bezoekersvisum misschien een geschikter alternatief. Anders kunnen reizigers andere niet-immigrant of immigrantenvisum opties zoeken.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA