Kan ik mijn ESTA verlengen?

Gepubliceerd: Sep 14, 2018, Bewerkt: Sep 05, 2018 | Tags: ESTA-verlenging, ESTA vervalt, ESTA

Als u zich afvraagt hoe u een ESTA-aanvraag kunt verlengen, moet u weten dat de U.S. Customs and Border Protection (dienst douane en grensbescherming) momenteel geen verlenging van ESTA-aanvragen onder het Visa Waiver Program toestaat. Dat betekent dat als u uw ESTA-aanvraagstatus hebt gecontroleerd en de status "aanvraag verlopen" of "geen aanvraag gevonden" is, u een nieuwe ESTA-aanvraag moet indienen. Ook als u onlangs een nieuw paspoort hebt gekregen, moet u de ESTA opnieuw aanvragen. Aangezien ESTA inherent een elektronische reisvergunning is, moet u de aanvraag online invullen en de kosten betalen. Actieve of verlopen ESTA-aanvragen kunnen evenmin worden verlengd.

Moet ik mijn ESTA vernieuwen?

Mensen die de VS bezoeken hebben vaak verkeerde ideeën over het vernieuwen van hun ESTA-aanvraag. U moet uw ESTA alleen vernieuwen als deze voor de datum van vertrek naar de Verenigde Staten afloopt. Het verkrijgen van een nieuwe ESTA zal het aantal dagen dat u in de Verenigde Staten kunt verblijven niet opnieuw instellen, noch betekent het dat grenswachten u dan gunstig gezind zullen zijn bij de beoordeling van uw verzoek om de Verenigde Staten binnen te komen.

Moet ik wachten tot mijn ESTA is verlopen om een nieuwe aanvraag in te dienen?

Nee, u kunt een nieuwe ESTA aanvragen, ongeacht of u een actieve vergunning hebt. U kunt voor of na de vervaldatum van uw bestaande vergunning een nieuwe ESTA aanvragen.

Ik ben een nieuwe aanvraag aan het indienen maar krijg een melding over een bestaande aanvraag, wat moet ik doen?

Als u een nieuwe ESTA aanvraagt terwijl uw vorige ESTA nog geldig is, krijgt u een systeemmelding "Er is een geldige, goedgekeurde aanvraag met meer dan 30 resterende dagen gevonden voor dit paspoort. Het indienen van deze aanvraag vereist betaling en zal er vervolgens voor zorgen dat de bestaande aanvraag wordt geannuleerd." Als u uw vorige aanvraag wilt overschrijven, gaat u door met de nieuwe aanvraag en vervalt uw vorige ESTA onmiddellijk. De nieuwe ESTA-aanvraag wordt aan uw paspoortgegevens gekoppeld. Zodra uw ESTA is goedgekeurd, is deze twee jaar geldig vanaf de datum van goedkeuring of tot de vervaldatum van uw paspoort, afhankelijk van welke datum het eerst valt. Een ESTA kan gedurende deze periode van twee jaar voor meerdere bezoeken worden gebruikt, mits uw verblijven in totaal niet langer zijn dan 90 dagen en u door het CBP niet wordt beschouwd als iemand die probeert in de Verenigde Staten te wonen door misbruik te maken van het Visa Waiver Program.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA