Problemen met de ESTA website

Gepubliceerd: Mar 27, 2019, Bewerkt: Jul 25, 2019 | Tags: ESTA Website problemen, ESTA-aanvraag

Er zijn zelden problemen met de website van ESTA, maar het kan voorkomen en dat is frustrerend voor reizigers met een krap schema. Problemen met websites kunnen bij ieder online systeem voorkomen, vooral wanneer er veel gebruikers zijn. Ofschoon het ESTA systeem een hoog percentage van 99% heeft wat bereikbaarheid betreft, voert Customs and Border Protection (CBP) doorgaans in het weekend updates uit aan de ESTA website, vaak op zaterdagochtend in GMT.

De periodes dat de ESTA website offline is kunnen van een tot tien uur duren. Helaas maken die periodes het onmogelijk voor reizigers om machtigingen aan te vragen voordat zij hun reizen boeken. Indien u niet op de ESTA website kunt komen of technische problemen heeft, kunt u het volgende proberen: 

a) Uw browsercache leegmaken

b) Teruggaan naar de ESTA website

c) De aanvraag opnieuw proberen in te dienen

Als het met deze stappen niet lukt, probeer dan een aanvraag in te dienen met een andere internet browser, computer of een andere locatie, zoals vanaf uw werk of een ander gebied, met een veilige stevige internetverbinding. Aanvragers kunnen het ook proberen met een mobiel apparaat dat verbonden is met 3G, 4G of 5G. Indien het bovenstaande niet werkt, probeer dan uw vliegmaatschappij of cruise organisatie om assistentie te vragen.

CBP voert om diverse redenen updates uit aan de ESTA website. Updates zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de technologie die ESTA ondersteunt volledig operationeel is. Daarbij hoort het veilig stellen van de betalingsprocedures, het opslaan van de data van de aanvragers, data checks en andere functies die de noden van aanvragers overal ter wereld ondersteunen, alsmede het aanpakken van veiligheidsproblemen met reizigers die de Verenigde Staten bezoeken. Een update kan bijvoorbeeld extra velden krijgen op de betalingspagina om creditcard betalingen te verifiëren of extra velden op het aanvraagformulier met vragen over bezoeken die de reiziger heeft afgelegd aan gebieden buiten de Verenigde Staten.

Aanvragers die er de voorkeur aan geven niet voortdurend de ESTA website te checken kunnen hun aanvraag doen bij een derde persoon, zodat hun gegevens opgeslagen zijn en ingediend bij de regeringssystemen zodra de ESTA website weer online is en functioneert, ofschoon hier meer kosten aan verbonden zijn die de reiziger misschien liever wil vermijden.

In verband met de onvoorspelbaarheid van het uitvallen van de ESTA website, worden reizigers geadviseerd een paar weken voor hun vertrek naar de Verenigde Staten hun ESTA al aan te vragen. Het komt weleens voor dat aanvragen geklasseerd worden als ‘hangend’ wat tot wel 72 uur kan oplopen voordat een beslissing is gekomen. Daarom dienen de reizigers hun ESTA aanvraag tenminste 72 uur voor hun vertrekdatum naar de United States in te dienen.

Tenslotte, maar wat een heel belangrijk punt is, reizigers moeten niet tot het laatste moment wachten voordat ze hun ESTA aanvraag indienen. Reizigers die minder dan 72 uur voor vertrek  hun aanvraag indienen kunnen anders weleens voor een teleurstelling komen te staan. Om de mogelijkheid van reisproblemen te voorkomen moeten reizigers eigenlijk tenminste weken of maanden voor hun vertrek naar de Verenigde Staten hun aanvraag indienen, zodat zij nog de mogelijkheid hebben om een visum aan te vragen als een ESTA wordt geweigerd.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA