Redenen voor weigering ESTA aanvraag

Gepubliceerd: Oct 01, 2019, Bewerkt: Oct 01, 2019 | Tags: ESTA Travel Not Authorized, ESTA geweigerd

Als uw ESTA aanvraag wordt geweigerd kan dat een reuze tegenvaller zijn. U hoeft echter niet al te ontmoedigd te worden, aangezien u nog altijd een B1 Zakelijk visum, een B2 toeristenvisum of een gemengd B1/B2 bezoekersvisum kunt aanvragen. Waarom wordt een ESTA aanvraag dan geweigerd? Er bestaan een paar bekende redenen voor de weigering van een ESTA oftewel “Toestemming geweigerd” zoals het officieel genoemd wordt aan de Douane en grensbewaking van de Verenigde Staten. Deze redenen tot weigering zijn waarschijnlijk de volgende:

  1. Tijdens een eerder bezoek aan de Verenigde Staten bent u langer gebleven dan de toegestane tijd voor uw visum of visumvrijstelling.
  2. Tijdens een eerder bezoek aan de Verenigde Staten had u niet de juiste werkvergunning.
  3. U heeft al eerder een verzoek ingediend voor een visum of visumvrijstelling en toen werd u de toegang tot de Verenigde Staten geweigerd.
  4. De antwoorden die u op uw ESTA aanvraagformulier had gegeven waren onjuist, toen ze werden geverifieerd met de gegevens van het regeringssysteem van de Verenigde Staten.
  5. U had gegevens vermeld voor een paspoort waarvan u beweerde dat het verloren of gestolen was, maar dat u eigenlijk nog in uw bezit had.
  6. U heeft een strafblad bij de politie en uw voorgeschiedenis van veroordeling is geconstateerd, ondanks uw antwoord op vraag 2 op het ESTA aanvraagformulier.
  7. U heeft dezelfde naam als iemand met uw naam die een misdaad heeft gepleegd, of u bent het slachtoffer van identiteitsfraude.

Het is belangrijk om te vermelden dat uw geschiktheid alleen u geen toestemming geeft om naar  de Verenigde Staten te reizen onder het visumvrijstellingsprogramma, en u ook geen toegang tot de Verenigde Staten geeft. Als gevolg van uw criminele of immigratie gerelateerde geschiedenis is het u niet toegestaan onder het visumvrijstellingsprogramma te reizen en dit zal onder geen enkele voorwaarde veranderen. Het systeem voert controles uit op talrijke databanken om te zorgen dat aanvragers naar behoren worden gescreend. Om een van deze redenen is uw aanvraag geweigerd. Helaas verstrekt het departement van binnenlandse veiligheid van de Verenigde Staten geen redenen voor de ESTA weigeringen en daar zijn zij ook niet toe verplicht.

Indien uw ESTA verzoek geweigerd is, komt u misschien nog in aanmerking voor het aanvragen van een B2 of B1 visum om de Verenigde Staten te bezoeken voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden. Voor meer visuminformatie of om met uw aanvraag te beginnen, bezoek https://usa-visas.com/

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA