Visum voor Boston, Massachusetts Verenigde Staten

Gepubliceerd: Oct 07, 2019, Bewerkt: Oct 07, 2019 | Tags: ESTA, VS Visa

Visum voor Boston, Massachusetts Verenigde Staten

Inleiding

Ieder jaar gaan er veel bezoekers op reis naar de Verenigde Staten, naar welbekende bestemmingen als New York, San Francisco, Orlando en Los Angeles. Nu raakt een steeds groter aantal toeristen geïnteresseerd in het bezoeken van Boston waar een enorme schat aan  leuke en fascinerende dingen te doen en te zien zijn. Het is een stad van wereldklasse; populair vanwege haar geschiedkundige, wetenschappelijke en culturele rijkdommen.

ESTA of visum voor de Verenigde Staten om naar Boston te gaan?

U wilt waarschijnlijk het liefst lang van tevoren uw reisboekingen regelen, maar voordat u daar aan begint is het belangrijk dat u weet of u een ESTA of een visum nodig heeft voor Boston. De meeste mensen kennen het verschil niet tussen ESTA en een visum en de ESTA wordt vaak ten onrechte aangezien voor een visum. De ESTA is een online aanvraagplatform dat een reiziger die in aanmerking komt voor een visumvrijstelling in staat stelt een digitale reismachtiging te verkrijgen. De ESTA is een reisdocument dat sinds 2009 bestaat. Om in aanmerking te komen voor een ESTA moet u in ieder geval uit een land komen dat deelnemer is aan het visumvrijstellingsprogramma. Nadat een aanvraag met succes gedaan is kunnen de aanvragers een reismachtiging van 2 jaar krijgen om naar de Verenigde Staten te reizen, mits een bezoek niet langer is dan 90 dagen. Aan de andere kant is een visum een legale machtiging om de Verenigde Staten binnen te gaan en die verplicht is vooor alle buitenlandse staatsburgers. De gewone soorten visa zijn o.a.: het B1 zakelijke visum en het B2 toeristenvisum.

Zowel met een ESTA als met een visum kunnen meerdere bezoeken aan het land gebracht worden, maar sommige visa mogen maar een keer gebruikt worden. Een aanvraag voor een ESTA is eenvoudig voor staatsburgers van landen met visumvrijstelling. Veranderingen in de omstandigheden kunnen leiden tot een weigering van een ESTA nadat de reiziger de eerste keer een aanvraag heeft gedaan. Als u een weigering voor een ESTA heeft gekregen kunt u echter nog altijd een visum aanvragen om naar Boston te gaan. Indien u een fout heeft gemaakt op uw ESTA aanvraag kunt u zich in verbinding stellen met de Douane en grensbescherming van de Verenigde Staten om een wijziging aan te vragen. U moet dan duidelijk uw antwoordkeuze uitleggen en uitleg vragen over de volgende stappen. Indien u een geldig visum heeft voor Boston kunt u naar de Verenigde Staten reizen voor de aangegeven doeleinden en hoeft u geen ESTA machtiging aan te vragen.

Over Boston

Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts en is gelegen aan de mond van de Charles rivier waar hij de Atlantische Oceaan in stroomt. De stad is van groot historisch belang voor de Amerikanen en is wereldberoemd om haar traditie van hoge scholing aangezien zij een paar van de meest gerenommeerde universiteiten en instituten van de Verenigde Staten huisvest, ja zelfs van de wereld. Hiertoe behoren Harvard en het Massachusetts Institute of Technology (MIT), die nu op een nieuwe plaats gevestigd zijn aan de overkant van de Charles rivier, in het nabijgelegen Cambridge.

Plaatsen om te bezoeken

Vanwege haar belangrijke geschiedenis en wereldfaam om de hogere scholing en wetenschappen die er uitgeoefend worden is er in Boston geen gebrek aan interessante plaatsen om te bezoeken.

Musea

Het Boston Tea Party Ship and Museum is erg in trek als attractie. U kunt naar de vele tentoonstellingen over deze belangrijke historische gebeurtenis in de Amerikaanse geschiedenis gaan en te weten komen hoe de Boston Tea Party de aanleiding is geweest voor de Amerikaanse Revolutie. Andere indrukwekkende musea zijn het Museum of fine Arts, the Institute of Contemporary Arts en het Science Museum.

Stranden

Ofschoon Boston niet echt beroemd is om haar stranden, zijn er goede, veilige en gezinsvriendelijke stranden, zoals Revere Beach dat het kenmerk draagt van het oudste openbare strand van de Verenigde Staten. De kustlijn van Dorchester Bay huisvest nog vier aanliggende stranden die bekend staan als de South Boston Beaches waar zacht, schoon zand ligt en vergezichten op de naburige Harbor Islands te bewonderen zijn.

Parken en dierentuinen

Boston heeft veel prachtige stadsparken die leuk zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Je hebt er Boston Common, Jamaica Pond, Franklin Park Zoo en het New England Aquarium met meer dan 2.000 soorten zeedieren en fantastische plaatsen om urenlang in zoet te zijn.

Het nachtleven

Dankzij de duidelijk waarneembare studentenbevolking zijn er overal veel nachtclubs en bars in Boston.

Rond 11 uur ’s avonds draait het nachtleven in Boston al op volle toeren. De meeste bars en nachtclubs sluiten rond 2 uur in de ochtend, maar dan zijn er nog wat restaurants en snackbars open waar vrienden, die nog geen zin hebben om naar huis te gaan, elkaar ontmoeten.

Klimaat

Aangezien het een stad is doen het weer en het klimaat er voor toeristen niet zoveel toe als bijvoorbeeld in een skigebied. Het is echter toch goed om op de hoogte te zijn van het plaatselijke klimaat zodat u beter kunt inplannen wat u gaat doen tijdens uw bezoek daar. De koudste maand van het jaar is januari en dan kunnen de temperaturen -5 °C  tot 2 °C bedragen.  Juli is de warmste maand met temperaturen tussen de 18°C tot 28 °C. Wat regenachtige dagen aangaat zijn daar in september de minste van; acht dagen in de maand vergeleken met negen dagen in juli en rond de 12 dagen in maart. Sneeuw is nog een andere factor om rekening mee te houden in Boston, en in de winter kunt u verwachten zo’n vijf tot zes dagen sneeuw per maand te zien. Van april tot oktober valt er geen sneeuw.

Boston is een stad van wereldklasse waar de inwoners, begrijpelijk, heel trots op zijn. Ze zijn er in het bijzonder op gebrand om de vele charmante plekjes te laten zien en heten alle bezoekers op warme Bostonse wijze welkom. De toeristen hebben op hun beurt een geweldige tijd in Boston en zullen zich verrijkt voelen door de ervaringen die ze in deze verbazingwekkende stad zullen opdoen.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA