Visum voor Denver, Colorado Verenigde Staten

Gepubliceerd: Oct 14, 2019, Bewerkt: Oct 14, 2019 | Tags: ESTA, VS Visa

Visum voor Denver, Colorado Verenigde Staten

Inleiding

Denver is een gebied in opkomst in de Verenigde Staten. Er wordt zoveel georganiseerd op toeristisch gebied dat het niet vreemd is dat het een populaire plaats is geworden die het hele jaar door bezocht wordt. Deze gids geeft reizigers zowel informatie over het bezoeken van Denver als over de vereisten voor het verkrijgen van een ESTA of een visum voor Denver en de verschillen tussen de twee.

ESTA of een visum voor de Verenigde Staten voor Denver?

Denver is een geweldige bestemming voor een bezoek, met zoveel verschillende regio’s om te verkennen zodat u er misschien wel vaker heen wilt, maar de vereisten om er binnen te komen kunnen voor iemand die er voor het eerst heen gaat verwarrend zijn. Alvorens op reis te gaan moeten reizigers een ESTA of een visum voor Denver verkrijgen om toestemming te krijgen het land binnen te komen.

Wat is het verschil tussen een ESTA en een visum?

Het meest opvallende verschil tussen ESTA en een visum is dat de aanvraagprocedure voor een visum, waar ook een persoonlijk gesprek op de ambassade of het consulaat aan te pas komt, veel ingewikkelder en duurder is. Als u echter staatsburger bent van een deelnemend land aan het  visum-vrijstellingsprogramma VWP kunt u al deze rompslomp omzeilen door een elektronische toestemming, ESTA genaamd, aan te vragen. Om een ESTA aan te vragen moet u online een formulier invullen en een kleine kostenvergoeding betalen. Een ESTA is dan twee jaar geldig en kan meerdere malen gebruikt worden als u minder dan 90 dagen in het land verblijft. Indien u van plan bent om langer in de Verenigde Staten te blijven dient u een visum aan te vragen, ook als u staatsburger bent van een van de landen die deelnemer zijn aan het visum-vrijstellingsprogramma.

ESTA aanvragen worden doorgaans automatisch verwerkt, dus zou u uw ESTA direct moeten ontvangen, maar als uw aanvraag niet wordt aanvaard moet u toch een visum voor Denver aanvragen. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u minstens drie dagen voordat u van plan bent te vertrekken een ESTA aanvraagt. Indien u vergeten bent een ESTA te bemachtigen is het misschien mogelijk om er op het vliegveld nog een aan te vragen, maar het is raadzaam om alles van tevoren in orde te hebben, aangezien u op zo’n korte termijn geen visum voor Denver zou kunnen krijgen.

De redenen om Denver te bezoeken

Het is gelegen aan de uitlopers van de Rocky Mountains en is daarom een bijzondere vakantieplaats. Er is een bloeiend cultureel leven, er zijn bekroonde restaurants, de muziekwereld swingt. De zon schijnt 300 dagen per jaar en de vriendelijke bevolking heeft doorgaans een zonnig humeur. Met een bezoek aan Denver is het alsof u een populaire speelplaats opzoekt. De stad wordt vaak genoemd “The Mile High City” (hij is precies 1,6 km boven de zeespiegel, wat een mijl is) en heeft de Great Plains aan de oostkant en het  adembenemende uitzicht op de Rocky Mountains aan de westkant en nog een heleboel moois daar tussenin.

Attracties in Denver die u niet mag missen

Het Denver Art Museum huisvest de grootste collectie Indiaanse kunst ter wereld, naast 68.000 andere kunstwerken, variërend van Old West klassiekers en reistentoonstellingen tot aan oude Europese meesters. De Botanic Gardens van Denver liggen verspreid over 9,3 hectare en bevatten verscheidene thematuinen en een verzonken amfitheater waar bezoekers tijdens de zomermaanden van concerten kunnen genieten. Aan de oever van Cherry Creek bevindt zich het Four Mile History Park waar bezoekers Denvers oudste bouwwerk; Four Mile House kunnen bezichtigen. Dit was in de oude tijd de laatste pleisterplaats voor vermoeide reizigers die vanuit het westen over de Cherokee Trail naar Denver kwamen; een plaats om het stof van de reis af te wassen, wat water te drinken en een goed maal te eten, of de ogen even te sluiten alvorens verder te trekken naar Denver.

Eten en drinken in de Mile High City

U kunt u te voet verplaatsen of de gratis 16th Street Mall Shuttle nemen naar Larimer Square en Union Station in het historische Lodo (Lower Downtown). Binnen in de oude Victoriaanse gebouwen kunt u een grote verscheidenheid aan winkels, restaurants, koffiehuizen, bars en bierhuizen vinden. Denver huisvest een aantal restaurants waarvan chefs de eigenaars zijn, zoals de restaurants die regelmatig verschijnen in programma’s zoals Travel Channel, Food Network en Top Chef. Als u Denver bezoekt krijgt u de kans een smulparadijsje binnen te gaan waar heerlijk eten wordt geserveerd, alles van pizza uit een houtskooloven tot geroosterde vleeswaren en gourmet chocolade. De plaatselijke bevolking is gek op Mexicaans eten, dat overal in de stad verkrijgbaar is, en een uitgebreide sortering andere lekkernijen uit de internationale keuken. De plaatselijke biercultuur van Denver heeft 100 bierhuizen, brouwerijen en tapruimtes voortgebracht. De oudste brouwerijen van Amerika zijn er gehuisvest en er wordt meer bier geproduceerd dan in enige andere staat. De befaamde Denver Beer Trail neemt u mee achter de coulissen van de bekendste brouwerijen die de beste ambachtelijke bieren van het land produceren.

Muziek en nachtleven

Het nachtleven in Denver is altijd een bruisende aangelegenheid. De muziekwereld in Denver heeft optredens van welbekende artiesten gebracht zoals onder andere The Fray, The Lumineers  en DeVotchka. Op elke willekeurige avond treden er artiesten op in clubs en theaters overal in de stad. Muziekliefhebbers zullen geen kans voorbij willen laten gaan om een show bij te wonen in het Red Rocks Amfitheater. Deze markante plek met de prachtige rode zandstenen monolieten die het podium omgeven, samen met het uitzicht op de skyline van Denver is een onvergetelijk schouwspel en een topattractie voor zowel de plaatselijke bevolking als voor toeristen.

Stedelijke creativiteit gecombineerd met het avontuurlijke buitenleven

Vanaf de eerste tijd van de Goudkoorts op Pike’s Peak tot op heden heeft Denver altijd een grote verscheidenheid aan creatieve en avontuurlijke mensen gehuisvest. Een bezoek aan Denver zal een blijvende indruk van haar rijke culturele diversiteit en artisticiteit bij u achterlaten. Verder biedt Denver heel veel mogelijkheden voor avonturen in de buitenlucht zoals wandeltochten, een football- of baseballwedstrijd of gewoon rondfietsen in de stad. Een ding is zeker; er is te veel te doen om in één bezoekje af te werken!

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA