Visum voor New Orleans, Louisiana Verenigde Staten

Gepubliceerd: Oct 14, 2019, Bewerkt: Oct 14, 2019 | Tags: ESTA, VS Visa

Visum voor New Orleans, Louisiana Verenigde Staten

Inleiding

Houdt u van lekker eten, geweldige muziek en een dynamische culturele ervaring, dan is New Orleans de plek bij uitstek. Tijdens een bezoek aan New Orleans beleeft u van alles. Er is zoveel te zien en de sfeer is uniek in deze wereldstad. Deze gids geeft u een kort overzicht van toeristische activiteiten, alsmede de informatie die u nodig heeft aangaande een ESTA of een visum voor New Orleans.

Een ESTA of een visum voor het bezoeken van New Orleans?

Weet u niet of u een ESTA of een visum nodig heeft voor New Orleans? Als u van plan bent New Orleans te bezoeken voor zakelijke aangelegenheden, toeristische doeleinden, een familiebezoek of werk, moet u een geldige reismachtiging verkrijgen die u toegang verleent tot de Verenigde Staten voor het doel dat beschreven staat in de visumclassificatie die u heeft aangevraagd. De enige uitzondering op de visumregel wordt gegeven aan staatsburgers of inwoners van een geselecteerd aantal landen door middel van het visumvrijstellingsprogramma VWP.

De visumvrijstelling moest vroeger handmatig gegeven worden bij het betreden van de Verenigde Staten maar deze procedure is nu  geautomatiseerd via de registratie van het Electronic System for Travel Authorization oftewel ESTA, om reizigers te controleren en toestemming te verlenen alvorens hun plaats van oorsprong te verlaten. Het visumvrijstellingsprogramma is enkel beschikbaar voor toeristen die van plan zijn de Verenigde Staten te bezoeken voor toeristische, zakelijke, doorreis- of medische doeleinden.

Wat is het verschil tussen ESTA en een visum?

Het verschil tussen ESTA en een visum is dat de reiziger die onder ESTA oftewel het VWP wordt toegelaten, beperkt is tot een periode van niet meer dan 90 dagen. Deze periode kan niet verlengd worden. Een toeristenvisum kan verlengd worden op voorwaarde dat de aanvrager aan de criteria voldoet voor de classificatie van het visum waarvoor verlenging wordt aangevraagd. Nog een verschil tussen ESTA en een visum is dat enkel personen met een e-paspoort het kunnen aanvragen, zelfs indien zij staatsburgers zijn van landen die deelnemer zijn aan het VWP. Dit is het geval omdat de geavanceerde biometrische gegevens in de e-paspoorten met ESTA geïntegreerd worden om de veiligheid aan de grenzen te verzekeren. Personen die van plan zijn de Verenigde Staten te bezoeken en die staatsburgers van VWP landen zijn wordt geadviseerd online ESTA vrijwaring aan te vragen alvorens hun reisplannen vast te leggen. Zelfs al krijgt u met ESTA direct antwoord dan is het veiliger om eerst een ESTA aanvraag te doen zodra u weet dat u uw reis gaat boeken. Uw goedgekeurde ESTA zal vanaf de datum van uitgifte twee jaar geldig blijven. Er zijn meerdere bezoeken toegestaan binnen deze periode van twee jaar. Zodra u uw ESTA of visum voor de Verenigde Staten heeft ontvangen kunt u uw reis gaan voorbereiden.

De muziek van New Orleans

Voor veel mensen is New Orleans de thuishaven van de jazz. Om echte jazz te horen en te ervaren gaan de meeste bezoekers naar de clubs in Bourbon Street en het Franse Kwartier. Behalve jazz zijn er in New Orleans nog veel andere muzieksoorten, die zijn voortgekomen uit  haar rijke culturele mix. Vlakbij het Franse Kwartier is Frenchmen Street, het muzikale district van New Orleans. Als u in de gelegenheid komt om een van de clubs aan Frenchman Street te bezoeken, dan staat u een muzikale traktatie te wachten. Wat uw smaak op het gebied van muziek ook mag zijn, u kunt een grote diversiteit aan muzikale stijlen horen en ervaren. Nog een plaats om te bezoeken is het beroemde Louis Armstrong Park. Het park speelt vaak voor gastheer met gratis concerten waar u naar live muziek kunt luisteren waar u op kunt dansen. Ook geeft de stad jaarlijks het New Orleans Jazz & Heritage Festival, plaatselijk bekend als Jazz Fest.

French Quarter

Het historische French Quarter, het Franse Kwartier, is gebouwd op het hoogste gedeelte van New Orleans. Behalve het feit dat dit het oudste gedeelte van de stad is, wordt het ook beschouwd als het culturele brandpunt van de stad. De plaatselijke bevolking kent het gebied als ‘the Quarter’. The Quarter is een mix van stijlen en invloeden van Amerikaanse, Spaanse, Franse en Creoolse mensen. Met haar vele winkels, clubs, restaurants en attracties biedt dit levendige stadsdeel de bezoekers de kans om zich uitstekend te amuseren. Als u de attracties van het Franse Kwartier wilt zien en uw tijd goed wilt benutten, dan zijn er wat rondleidingen beschikbaar. Of u nu interesse heeft in 18e eeuwse architectuur, spookhuizen of populaire bars, er is voor elk wat wils.

De bezienswaardigheden bekijken

Als u de bezienswaardigheden van New Orleans wilt zien biedt de stad een verscheidenheid aan transportmiddelen. Er zijn fietsen, fietstaxi’s, taxi’s en limousines, de veerboot en de trams. Als u het wat rustiger aan wilt doen kunt u natuurlijk altijd lopend alles bekijken.

Een geweldige manier om New Orleans te bekijken is met de tram. Sinds de 19e eeuw zijn de trams van New Orleans een belangrijk onderdeel van de ervaring van de stad geweest. Er zijn vijf tramlijnen. De St. Charleslijn is het langst. Met zijn 150 jaar is het de oudste, voortdurend in gebruik zijnde tramlijn op de wereld. Hij is meer dan 20 km lang en de oude trams rijden door de oudste gedeeltes van de stad langs welbekende oriëntatiepunten en monumenten. Elke tram die op de lijn rijdt is nog uit de oude tijd. De andere tramlijnen van de stad zijn de Canal Street Line, de Riverfront Line, en de moderne Rampart/St. Claudelijn en Loyola Line. De Canal Street Line neemt zowel plaatselijke passagiers als bezoekers mee op een route van 10 km door de stad. Hij splitst zich in twee lijnen en u kunt plaatsen bezoeken als het stadspark, de historische begraafplaatsen en het New Orleans Museum of Art. Als u per bus of trein aankomt is er de Loyola Line. Deze werd in 2013 geopend en neemt u vanaf de Union Passenger Terminal mee naar het hart van de stad en haar belangrijkste hotels.

Tot slot

Als u erover denkt New Orleans te bezoeken, heeft de stad veel te bieden. Met haar historische architectuur, geweldige eten en opmerkelijke muziek is het eenvoudig om naar hartenlust te genieten van de rijke, bruisende cultuur. Voordat u uw koffers gaat inpakken is het wel raadzaam om in het bezit te zijn van de juiste reismachtiging en dat uw ESTA of visumaanvraag  goedgekeurd is.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA