Visum voor Orlando, Florida Verenigde Staten

Gepubliceerd: Oct 07, 2019, Bewerkt: Nov 09, 2019 | Tags: ESTA, VS Visa

Visum voor Orlando, Florida Verenigde Staten

Inleiding

Deze gids geeft informatie over Orlando en informatie over reismachtigingen en visa voor Orlando; u heeft een van de twee nodig voor uw bezoek. Orlando heeft de bijnaam ‘the City Beautiful’ en als u rondkijkt in de binnenstad ziet u direct waarom dat is. Thornton Park is een van de meer historische gedeelten van de stad en heeft de ontspannen uitstraling die je verwacht van een zuidelijke staat. Ga naar Central Boulevard voor een reeks Europese eetgelegenheden. De stad huisvest ook een heleboel musea, onder meer het Menello museum voor Amerikaanse kunst. Deze geven inzicht in de cultuur van de regio.

Voordat u een vakantie naar Orlando boekt dient u het verschil tussen een U.S. ESTA en een U.S. visum te begrijpen

Indien u naar Orlando reist vraagt u zich waarschijnlijk af wat het verschil is tussen ESTA en een visum. Ofschoon  ESTA vaak een visum genoemd wordt, is het eigenlijk een reismachtiging. In dit gedeelte onderzoeken we het verschil tussen ESTA en een visum en wat dat inhoudt voor mensen die naar Orlando hopen te gaan voor zakelijke of toeristische doeleinden.

Wat is een ESTA?

De term ESTA betekent Electronic System for Travel Authorization onder het visum-vrijstellingsprogramma (VWP). Personen die afkomstig zijn uit een van de 39 landen die aan dit programma deelnemen komen voor ESTA in aanmerking wanneer zij naar de Verenigde Staten reizen, in plaats van een visum te moeten aanvragen. Aanvragers gebruiken een online systeem om ESTA aan te vragen en een machtiging is meestal binnen enkele minuten toegekend. In vergelijking met de aanvraagprocedure voor een visum voor de Verenigde Staten is dit een zoveel snellere en eenvoudiger procedure. Wanneer een aanvrager een ESTA krijgt toegekend heeft hij of zij toestemming om zo vaak als hij dat wil naar de Verenigde Staten te reizen binnen een periode van 2 jaar, indien ieder verblijf niet langer dan 90 dagen duurt.

Wat is een V.S. visum?

Een visum is een vergunning die de houder toestemming geeft om legaal de Verenigde Staten binnen te gaan, en elke staatsburger van een land dat geen deelnemer is van het visum-vrijstellingsprogramma moet er een aanvragen voordat hij of zij naar Amerika afreist.

Vakantiegangers die de Verenigde Staten willen bezoeken moeten een B2 toeristenvisum aanvragen dat 6 maanden geldig is, het is echter niet geldig voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten, zodat een nieuwe aanvraag moet worden ingediend voor ieder bezoek. De procedure duurt ook veel langer en is ingewikkelder, vereist extra documentatie en een persoonlijk vraaggesprek in een consulaat of ambassade van de Verenigde Staten. Als u eenmaal een ESTA of visum voor Orlando heeft, kunt u plannen gaan maken voor uw bezoek.

Wat is de beste tijd voor een bezoek aan Orlando?

Het is te verwachten voor de Sunshine State dat het klimaat in Orlando het hele jaar zacht en gematigd is, waarbij de dagtemperaturen zelden onder de 21 graden Celsius komen. Er heerst een vochtig subtropisch klimaat met twee seizoenen: van mei tot september is het heet en regenachtig terwijl het er van oktober tot april warm en droog is.

Het is verstandig om uw reisplannen aan het weer aan te passen, in het bijzonder tijdens het warme seizoen; dat u tijdens de heetste uren van de dag onder een afdak kunt verblijven en dat u veel water drinkt. Zo heeft u het meeste plezier van uw bezoek.

Vervoersmogelijkheden in Orlando

Orlando’s reputatie als toeristisch centrum betekent dat het zich kan beroemen op uitstekende vervoersaansluitingen. Er gaan bussen naar Kissimee en International Drive, ofschoon het ook heel leuk is om met de trolley te gaan. Dat is een ontspannener manier van rondreizen met twee verschilende routes waarbij de toeristen langs alle toeristische hoofdbestemmingen komen.

Om het beste uit uw verblijf te halen en echt te kunnen genieten van het natuurschoon buiten de grote stad is het de moeite waard om een auto te huren. Dit geeft u de kans aan al die drukte te ontkomen en een veel vrediger tijd te hebben tijdens een avontuurlijke tocht door de watergebieden en moerassen in de buurt.

Ouderwetse geneugten

De themaparken van Orlando zijn wereldberoemd en er is voor elk wat wils in Kissimee en International Drive en niet alleen ‘voor de kinderen.’ De volwassenen genieten net zoveel van de betovering en de opwinding als de jonge bezoekertjes. De moeilijkste keuze is nog om te besluiten wat u niet zult gaan zien; een mensenleven is nog niet lang genoeg om alles te kunnen zien. SeaWorld is in het bezit van de hoogste, snelste en langste achtbaan van de stad in de Mako, maar er is ook altijd de aantrekkingskracht van tovenarij die tot leven komt in Disney’s Kingdom of de Wizarding World of Harry Potter.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA