Waarom is mijn ESTA nog niet gekomen?

Gepubliceerd: Nov 25, 2019, Bewerkt: Nov 25, 2019 | Tags: ESTA-status, ESTA-verwerking, ESTA levering

Inleiding

Wegens veranderingen die onlangs zijn doorgevoerd bij de verwerking van ESTA aanvragen duurt het langer voordat de Douane en Grensbeveiliging (CBP) de aanvragen goedkeurt. Vrijwel alle ESTA aanvragen worden binnen 72 uur bekeken. Ofschoon de meeste beslissingen direct genomen worden, veel beslissingen worden per e-mail verstuurd, kan het een paar uur tot een paar dagen duren nadat een aanvraag is ingediend. De aanvragers worden via e-mail op de hoogte gesteld van de huidige status van hun aanvraag. Reizigers die moeten wachten op een antwoord over hun ESTA aanvraag moeten zich vertrouwd maken met de verschillende ESTA aanvraag statussen. Naast het ontvangen van nieuws via e-mail kunnen de aanvragers ook online de status van hun aanvragen bekijken als zij nog geen ESTA hebben ontvangen of wanneer het een paar dagen geleden is sinds zij iets gehoord hebben over hun ESTA aanvraag.

Wat kunnen de redenen zijn dat mijn ESTA nog niet gekomen is?

  • Uw aanvraag is nog lopend en wordt onder normale omstandigheden verwerkt
  • U heeft de juiste gegevens ingevuld op uw aanvraag en hij is nog in het stadium ‘lopend’ - In dat geval zult u moeten wachten op een beslissing over uw aanvraag. U kunt meer informatie krijgen over deze status door de volgende link te bezoeken: Wat betekent ESTA aanvraag “In behandeling” hangend? Nadat u een beslissing  heeft ontvangen over uw ESTA, kijk de antwoorden die u op uw aanvraagformulier heeft gegeven nog eens door en overtuig u ervan dat er geen fouten in staan.
  • Uw e-mail provider heeft aanvragen van CBP geblokkeerd – In dat geval, check eerst uw spam map en neem contact op met uw e-mail provider als u in meer dan 72 uur geen e-mail van CBP heeft ontvangen.

Kan ik toch naar de Verenigde Staten reizen als mijn ESTA lopend is of geweigerd?

Nee, passagiers die in aanmerking komen voor een visumvrijstelling kunnen niet aan boord gaan van een vliegtuig of zeeschip zonder een goedgekeurde ESTA en het bijbehorend paspoort dat is gebruikt om de aanvraag in te dienen.

Kan ik toch naar de Verenigde Staten reizen als mijn ESTA eerst goedgekeurd was en daarna geweigerd werd?

Als uw ESTA eerst goedgekeurd was, en daarna op een gegeven moment werd geweigerd vóór de datum van vertrek naar de Verenigde Staten, dan kunt u niet naar de Verenigde Staten reizen onder het visumvrijstellingsprogramma.

Conclusie

Reizigers die in aanmerking komen voor ESTA moeten een bevestiging van goedkeuring ontvangen voordat ze naar de Verenigde Staten kunnen reizen. DHS en CBP doen er langer over om ESTA aanvragen te verwerken, daarom moeten de reizigers nauwkeurig de status van hun ESTA aanvragen controleren als zij nog geen bevestiging via e-mail hebben ontvangen binnen 72 uur na het versturen van een aanvraagformulier.

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA