Wat kunt u dragen tijdens de vlucht naar de V.S.

Gepubliceerd: Feb 28, 2022, Bewerkt: Feb 28, 2022 | Tags: ESTA voor toerisme, ESTA voor zaken, Luchtvaartveiligheid

Comfortabel reizen

Het reizen per vliegtuig over de lange afstand naar de V.S. kan vermoeiend zijn. Vaak hebben mensen die vliegen met vertraging of temperatuurswisselingen en dehydratatie te kampen. Het is dus goed om van tevoren te weten hoe u zich het best kunt kleden. Ook is het belangrijk om het juiste aan te hebben. In dit artikel worden belangrijke aspecten besproken voor reizigers die een lange vlucht naar de Verenigde Staten voor de boeg hebben.

Veiligheid voorop

Als u goed nadenkt over uw garderobe voordat u vertrekt, voorkomt u vertraging tijdens de checkin of de vlucht. Het is belangrijk dat uw kleding comfortabel zit en gemakkelijk aan- en uit te trekken is. Synthetische stoffen kunnen brandbaar zijn of de huid irriteren, dus kies de juiste materialen.

Laagjes

Als u verscheidene dunne laagjes over elkaar heen aantrekt is dat veel handiger tijdens de vliegreis. Dit kan zijn een T-shirt met daar overheen een overhemd of bloes en daar weer een dun vest of een dunne trui overheen. Daarmee wordt u warm gehouden en kunt u gemakkelijk een laagje uittrekken om het wat koeler te krijgen. Ook kan zo’n kledingstuk in uw handbagage worden gestopt als het niet gebruikt wordt. Soms vertrekt u uit een koud klimaat en komt u aan in een subtropisch gebied en dan bent u blij dat u snel iets kunt uittrekken. Tijdens de vliegreis kunnen de temperaturen ook afwisselend zijn. Met dunne laagjes bent u dus het beste af wanneer u een vliegreis maakt.

T-shirts en overhemden

Het is doorgaans goed om natuurlijke materialen zoals katoen en linnen te dragen aangezien deze koeler zijn en ook vocht absorberen. De temperatuur in het vliegtuig kan ook kouder worden als u hoog in de lucht zit, dus is iets met lange mouwen ook fijn. Ook kleding zoals leggings, yogabroeken of chino’s helpen u om er modieus uit te zien en toch comfortabel te zijn, i.p.v. jeans, die vaak te strak zitten tijdens de reis. Lange truien van zacht materiaal kunnen ook worden gebruikt als dunne dekentjes die u als extra laag kunt gebruiken.

Dunne fleecematerialen of truien zijn goed om bij de hand te houden als de temperatuur omlaag gaat, en kunnen zelfs als hoofdkussen dienen. Zijden sjaals of andere dunne stoffen kunnen gemakkelijk in uw handbagage worden gestopt en dienen als een extra bedekking indien u het opeens koud krijgt, zonder de last van een dikke trui die alle ruimte in uw tas in beslag zou nemen.

Nauw aansluitende kleding kunt u beter niet aantrekken aangezien die onaangenaam aanvoelt na een aantal uren in een kleine ruimte. Het kan ook handig zijn om donkere kleuren aan te trekken zodat eventuele vlekken van gemorst voedsel of drinken misschien niet zo opvallen als op lichtere kleuren.

Lingerie en ondergoed

Dezelfde regels zijn van toepassing bij ondergoed en onderkleding. Natuurlijke vezels zijn het beste, waaronder katoen en wol. Synthetische vezels kunnen benauwd zijn en gaan kriebelen en u kunt het er warm door krijgen. Uw vlucht is misschien lang, dus het dragen van kriebelende kunstzijde of nylon op uw huid kan irritatie veroorzaken en u last bezorgen.

Schoeisel

Tijdens het reizen moet u misschien een tijdlang ergens in een rij staan en door luchthavens lopen. Zorg dat u comfortabele schoenen aantrekt tijdens de reis. Schoenen met hoge hakken kunnen al snel te krap gaan zitten en worden niet aanbevolen. Bovendien kunnen hoge hakken het tapijt in de vliegcabine beschadigen. Wat comfortabeler laag schoeisel zoals instapschoenen die makkelijk aan- en uitgetrokken kunnen worden bij veiligheidscontroles, is ideaal. Dat soort schoenen kan ook tijdens de vlucht uitgetrokken worden voor een betere bloedsomloop in de voeten.

Conclusie

In dit artikel werd het belang van comfortabele kleding tijdens de lange vlucht naar de V.S. besproken. Als u van deze tips gebruik maakt kunt u zich comfortabeler kleden op uw reis naar de Verenigde Staten.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA