Visum voor Nevada

Gepubliceerd: Apr 17, 2019, Bewerkt: Jul 25, 2019 | Tags: VS visa, VS visumvereisten, Amerikaanse visumaanvraag

Inleiding

Dit artikel geeft u informatie over het verkrijgen van een ESTA of een visum voor Nevada voor personen die voor zakelijke of toeristische doeleinden reizen.

Overzicht van visa en ESTA

Alvorens u vanuit een ander land in Nevada aankomt, zorg er dan voor dat u het Visa Waiver Program (VWP) begrijpt en dat u weet hoe het werkt. Het komt er op neer dat het VWP staatsburgers van deelnemende landen toestaat naar Nevada te reizen zonder het visum voor 90 dagen of minder; deze personen moeten echter aan bepaalde eisen voldoen voordat ze vertrekken. Een van deze eisen is, het in bezit zijn van een geldig elektronisch paspoort gedurende uw reis naar en van Nevada. Om zonder een visum te kunnen reizen moet u ook toestemming verkrijgen via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) voordat u in uw vliegtuig of op uw schip stapt, u moet een goedgekeurde drager zijn en in het bezit zijn van een retourticket waarop vermeld staat dat u ook een retourticket heeft van een ander land buiten de Verenigde Staten.

U  kunt ook een toeristenvisum voor Nevada verkrijgen. Een toeristenvisum staat ook bekend als een categorie B visum. U moet daarvoor een aanvraagformulier invullen, het zogeheten DS-160 en een pasfoto laten maken. U dient ook een afspraak voor een gesprek te maken dat doorgaans plaatsvindt op een Amerikaanse ambassade of Amerikaans consulaat in het land waar u woont. Als u de afspraak maakt dient u de aanvraagkosten van 160 US Dollar te betalen, die niet-restitueerbaar zijn.

Wanneer u plannen maakt voor uw reis naar Nevada moet u zich realiseren dat u niet mag werken voor een werkgever van de Verenigde Staten tijdens het reizen met een categorie B visum of visumvrijstelling.

Het ESTA visumvrijstellingsprogramma (ESTA)

Het ESTA (Electronic System for Travel Authorization) visumvrijstellingsprogramma is ontworpen om het voor paspoorthouders uit visumvrijstellingslanden mogelijk te maken, zonder het aanvragen van een visum de Verenigde Staten te betreden. Iedereen die van plan is Nevada te bezoeken gedurende een periode van minder dan 90 dagen, hetzij voor zaken, toerisme, het ontvangen van medische behandelingen of op doorreis kan in aanmerking komen voor de ESTA visumvrijstelling. Een ESTA visumvrijstelling is geldig tot twee jaar na de datum van uitreiking of de afloopdatum van het paspoort van de reiziger, welke het eerst komt. Er zijn nog verdere eisen waar aan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor het ESTA visumvrijstellingsprogramma, namelijk:  

Toegestane zakelijke doeleinden

  • Raadplegen van zakenpartners
  • Het bijwonen van een beroepsmatige, zakelijke, wetenschappelijke of opvoedkundige conferentie of conventie
  • Een trainingsperiode die niet langer duurt dan 90 dagen en waarvoor u geen vergoeding ontvangt (behalve onkostenvergoedingen tijdens uw bezoek)
  • Onderhandelingen over een contract

Toegestane toeristische doeleinden

  • Toerisme en recreatie
  • Een vakantie
  • Het bezoeken van familieleden of vrienden
  • Een medische behandeling
  • Het bijwonen van sociale evenementen door dienstverlenende,  broederlijke of maatschappelijke organisaties
  • Deelname als amateur (zonder betaling te ontvangen) aan sportcompetities, muziekfestivals of soortgelijke competities en evenementen
  • Deelname aan een korte cursus of studie voor recreatieve doeleinden die niet meetellen voor een diploma, zoals een schildercursus van vier dagen tijdens uw vakantie

Niet toegestane reizen onder het Visumvrijstellingsprogramma

  • Academische studies die meetellen voor een diploma
  • Betaald werk
  • Werken als buitenlandse verslaggever voor televisie, pers, radio, film of andere media

Verdere vereisten

  1. Bezoekers moeten toestemming hebben volgens ESTA regelgeving om zonder een visum naar de Verenigde Staten te reizen voor toeristische of zakelijke doeleinden (ESTA is het geautomatiseerde online systeem van het Departement van Binnenlandse Veiligheid (DHS), Douane en Grensbescherming (CBP) dat bepaalt of een persoon in aanmerking komt om de Verenigde Staten te betreden.
  2. Enkel personen die met een goedgekeurd reisplan met een retourticket per schip of vliegtuig reizen kunnen de Verenigde Staten met een ESTA betreden.
  3. Om toestemming te krijgen voor een ESTA moet een persoon geen eerdere afwijzingen ontvangen hebben om een grens over te gaan, dus iemand wiens eerdere visumverzoek voor de Verenigde Staten is afgewezen komt niet in aanmerking.
  4. U moet in het bezit zijn van een elektronisch paspoort.

Zakelijke visa, Toeristenvisa en Bezoekersvisa

Personen die niet in aanmerking  komen voor een ESTA visumvrijstelling, of die van plan zijn om langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten te blijven hebben een Toeristenvisum B2, Zakelijk visum B1, of Bezoekersvisum B1-B2 nodig. Dit zijn afzonderlijke categorieën voor bezoekersvisa, afhankelijk van de reden van het bezoek.

  • Categorie B1 – is van toepassing voor personen die het land voor zakelijke doeleinden bezoeken, zoals het vergaderen met zakenpartners of het afhandelen van een zaak.
  • Categorie B2 – is van toepassing voor recreatiedoeleinden, toerisme, vakanties en andere redenen voor bezoek.

Het aanvragen van een visum

Bij het aanvragen van een visum moet een vaste procedure afgewikkeld worden. Deze procedure kan variëren afhankelijk van het land van uw staatsburgerschap.

  1. Eerst moet het online visumaanvraagformulier DS-160 worden ingevuld. Nadat de aanvraag met succes is voltooid komt u aan bij de bevestigingspagina; deze dient u af te drukken aangezien het van het grootste belang is dat u deze meebrengt naar het  vraaggesprek.
  2. Ten tweede dient u een afspraak te maken voor een gesprek. Een afspraak moet gemaakt worden op het consulaat of de ambassade van de Verenigde Staten in uw land van staatsburgerschap, om een visum aan te vragen. Dan dient u te wachten op een telefoontje van de visumambtenaar van de ambassade. Er bestaat geen bepaalde tijdslimiet waarin u dat telefoontje kunt verwachten, het kan op een onverwacht tijdstip komen en dat hangt af van de visum categorie die u nodig heeft, uw plaats en de tijd van het jaar. Daarom adviseren wij u om ruime tijd van tevoren uw visum aan te vragen.
  3. Daar voegt u de vereiste documenten bij: a. een geldig paspoort, b. bevestigingspagina voor formulier DS-160, c. het betalingsbewijs van de aanvraagkosten, d. een recente pasfoto.

Na uw vraaggesprek zal de visumambtenaar besluiten of u wel of niet in aanmerking komt. Verder is het mogelijk dat u nog andere documentatie moet inleveren, indien vereist, dus is het raadzaam hier goed op voorbereid te zijn. Wanneer uw visum goedgekeurd is dient u de geldende uitgiftekosten voor uw visum te betalen. Korte tijd daarna zult u uw paspoort en visum ontvangen.

Reisinformatie voor Nevada

De meeste mensen reizen vanuit allerlei landen ter wereld naar Las Vegas, deze welbekende internationale ‘Amusementshoofdstad van de wereld’ zoals hij wordt genoemd. Hij staat hoog aangeschreven om zijn amusement voor volwassenen, mooie casino’s, nachtclubs en restaurants.

Een paar populaire casino’s die u kunt bezoeken zijn ‘The Mirage’ met zijn luxe tropische casino maar ook vanwege de vulkaan die elke avond tot uitbarsting komt en ‘vuur en lava’ voorstellingen geeft. De ‘Bellagio’ is een weelderig recreatieoord met watervallen die op muziek dansen. Wilt u naar een ander land reizen? Probeer ‘The Venetian’ dan eens, een recreatieoord en casino met een Italiaans thema waar u een gondelvaart kunt maken door de straten van Italië! In werkelijkheid over het landgoed van het hotel natuurlijk, dat verbazingwekkend mooi is. Waar u zich ook wendt of keert, in Las Vegas vindt u een van de vele ‘thema’ casino’s waar u dat gelukskwartje of die dollar in de gokmachine kunt werpen. Vergeet niet om een van de vele shows bij te wonen die in Las Vegas worden aangeboden, zoals de populaire broer en zus die een zangduo hebben met de naam ‘Donnie and Marie’. Er zijn andere activiteiten mogelijk in Las Vegas die niet alleen maar met gokken te maken hebben, namelijk winkelen of een ‘all you can eat’ buffet eten.

Tot besluit

Nevada heeft veel woestijnland dat u kunt onderzoeken. U kunt kamperen, wandelen, vissen en varen op het nabijgelegen meer, Lake Mead. Heeft u behoefte aan wat avontuur? Dan kunt u vliegen met een heteluchtballon. Of ervaren hoe Richard Petty voor de eerste keer aan een autorace deelnam, en gaan autoracen. Wat dacht u van een bezoek aan de populaire televisieshow van history channel, “Pawn Stars”? Misschien zijn ze er juist aan het filmen. Er zijn heel veel dingen te doen tijdens uw verblijf in Las Vegas die niets te maken hebben met gokken,  shows, winkelen en nachtclubs, zodat iedereen aan zijn trekken komt.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA

Tweets