Visum voor Florida

Gepubliceerd: Jun 17, 2019, Bewerkt: Nov 09, 2019 | Tags: Amerikaanse visumaanvraag, VS visumvereisten, VS visum

Invoering

Onderstaand artikel geeft informatie over het verkrijgen van een visum voor Florida, of een visumvrijstelling voor Florida.

Florida is een staat voor strandliefhebbers. De staat kan zich beroepen op “1000 kilometer strand”. De ontspannende atmosfeer en het aangename klimaat maken de staat tot een goede bestemming voor vakantiegangers.

Miami is een hotspot voor toeristen, omdat het voortdurend evenementen organiseert van professionele sport teams, muzikale aangelegenheden en nog andere soorten amusement. Het  populaire strand Miami Beach is ook een gebied waar toeristen zonnebaden en uit dineren gaan in de luxe kustrestaurants.  Andere populaire steden zijn Orlando, waar Disney World gevestigd is, Fort Lauderdale, waar populaire stranden zijn en ook Key West, wat een populair eiland is, in de zee-engten van Florida, ongeveer 4 uur rijden van Miami.

Personen die de staat willen bezoeken dienen een visum voor Florida te verkrijgen, of een visumvrijstelling voor Florida, afhankelijk van het doel van hun bezoek alsmede hun land van staatsburgerschap.

Visa Waiver Program (VWP)

Het visumvrijstellingsprogramma (VWP) geeft staatsburgers van deelnemende landen (momenteel zijn dat er 39) de mogelijkheid Florida te bezoeken zonder visum voor een verblijf van 90 dagen of minder. De mogelijke kandidaten moeten gekwalificeerd zijn het VWP te gebruiken en een geldige Electronic System for Travel Authorization (ESTA) machtiging hebben voor hun vertrek naar Florida, per vliegtuig of schip. U moet aan de volgende vereisten voldoen om in aanmerking te komen voor de ESTA:

  • Het doel van de reis moet toegestaan zijn op het visum
  • Zaken
  • Toerisme
  • Reisdoelen die niet zijn toegestaan in het visumvrijstellingsprogramma

Toeristenvisum / Bezoekersvisum

Indien u niet in aanmerking komt voor een ESTA, kunt u misschien een categorie “B” visum voor Florida aanvragen. Het visum B2 wordt uitgegeven voor toeristische doeleinden. Het B1 visum wordt uitgegeven voor zakelijke doeleinden.

Er bestaat ook een visum B1/B2, dat zowel voor zakelijke als toeristische doeleinden kan worden gebruikt. Hier zijn de stappen die gezet moeten worden om een categorie B visum aan te vragen:

  • Het Online Visum Aanvraagformulier invullen (DS-160)
  • Een afspraak voor een gesprek maken op de Ambassade van de Verenigde Staten
  • De Applicatiekosten voor DS-160 betalen ($160 USD)
  • De vereiste documentatie bijeen brengen
  • Facultatief: extra documentatie meebrengen waarmee u kunt aantonen dat u van plan bent Florida na uw bezoek te verlaten; en
  • Naar uw afspraak op de Ambassade gaan

Indien uw aanvraag voor een visum is goedgekeurd, zal uw  visum aan u worden verstrekt.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA