Visum voor San Francisco, Californië Verenigde Staten

Gepubliceerd: Aug 12, 2019, Bewerkt: Jul 25, 2019 | Tags: ESTA, VS-visum

Visum voor San Francisco, Californië Verenigde Staten

Inleiding

Als u iemand vraagt over het bezoeken van San Francisco, is de kans groot dat ze u vertellen over de Golden Gate Brug of Alcatraz. Maar deze stad met 870.000 inwoners die zich uitstrekt over 130 km2 rond San Francisco Bay heeft zoveel meer te bieden. Deze gids is een overzicht van toeristische attracties en geeft u ook informatie over een visum voor San Francisco.

ESTA of een visum voor de Verenigde Staten voor San Francisco?

Voor staatsburgers van de meeste landen is een geldig visum vereist om San Francisco te betreden, echter voor staatsburgers van ‘deelnemende landen’ bestaat de mogelijkheid om voor een periode van hoogstens 90 dagen zonder visum onder het Visa Waiver Program (VWP) binnen te komen voor toeristische of onbetaalde zakelijke activiteiten. Om de veiligheid te vergroten vereist het departement van binnenlandse veiligheid (Department of Homeland Security, DHS) ook dat alle personen die de Verenigde Staten willen betreden onder het VWP eerst een bewijs hebben dat zij in aanmerking komen voor een vrijstelling d.m.v. een online procedure die bekend staat als Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Een volledige lijst van deelnemende landen wordt online gepubliceerd door het departement (DHS).

 Het verschil tussen ESTA en een visum

ESTA is geen visum. Het is een veilige dienst die aanvragers van een visumvrijstelling in staat stelt het vereiste formulier online in te vullen en in te leveren samen met een betaling voor de verwerkingskosten. Het systeem controleert dan of de aanvrager inderdaad in aanmerking komt, en zo ja, dan zal de ESTA verstrekt worden (geldig voor twee jaar of totdat de geldigheidsduur  van het paspoort verstreken is, welke het eerste komt). ESTA bevestigt alleen de geschiktheid van de houder om het land onder het visumvrijstellingsprogramma te betreden voor toeristische activiteiten of onbetaalde zakelijke activiteiten zoals het bijwonen van een conferentie. Alle andere activiteiten zoals werk, studie, huwelijk of een permanente vestiging vereisen het daartoe  geschikte visum dat wordt verstrekt door een ambassade of consulaat van de Verenigde Staten. Zelfs als het om toeristische doeleinden gaat is het verschil tussen ESTA en visum aanzienlijk.

Een bezoekersvisum kan verlengd worden tot een datum na de oorspronkelijk vermelde datum op het visum, terwijl dat onder het visumvrijstellingsprogramma (VWP) niet mogelijk is. Voor bezoekers in het bezit van een visum is het niet nodig om een ESTA aan te vragen en het is ook raadzaam voor personen die niet zeker weten of het doel van hun bezoek onder het VWP programma valt, in plaats daarvan een geschikt visum voor San Francisco aan te vragen.

Cultuur

Veel van de kleurrijke geschiedenis van San Francisco over de tijd van de hippies, flower power, psychedelische rockmuziek en de drugscene staat overal in de stad gedocumenteerd. Vandaag de dag is een bezoek aan San Francisco meer gericht op beginnende hightechbedrijven, Silicon Valley, China Town, de internationale keuken, historische architectuur, kabelbanen en moderne attracties.

De reis naar San Francisco:

Aangezien het aan de westkust van Amerika ligt duurt een directe vlucht van de UK naar San Francisco International Airport ongeveer 11 uur. Veel mensen kiezen ervoor een vakantie van twee weken op te splitsen om naar meerdere residoelen te gaan, met verblijven van enkele dagen op meerdere locaties.

De stad ligt ongeveer 21 km van het vliegveld af en kan gemakkelijk bereikt worden met een hotel shuttle bus of met het snelle spoorverkeer van en naar het internationale vliegveld.

Uitgaan in San Francisco:

Waar u ook heen wilt in de stad, het vervoer is eenvoudig en snel. Als u ergens snel heen moet is een taxi of snelspoor heel geschikt, en stadsbussen rijden vaak en zijn goedkoop. Maar als u het heuvelachtige San Francisco bezoekt is de kabelbaan een geweldig vervoermiddel dat ten zeerste aan te raden is.

Welke attracties kunt u bezoeken in San Francisco:

De Golden Gate Bridge wordt genoemd als een van de zeven wereldwonderen van de moderne tijd en moet absoluut bezocht worden. U kunt er natuurlijk overheen rijden met een taxi, maar tijdens een wandeling of fietstochtje van 2,7 km kunt u nog het meest onder de indruk komen van dit meesterlijke staaltje bruggenbouw.

Laat u rondleiden op Alcatraz. Voor kleine gezelschappen worden ook nachtelijke rondleidingen georganiseerd over dit griezelige eiland met zijn geesten uit het verleden.

De volgende attractie wordt het meest bezocht van alle attracties in de stad en het is makkelijk te zien waarom dat is. PIER 39 bij de Fisherman’s Wharf aan Beach Street biedt twee niveaus met verbazingwekkende uitzichten op het water, zeeleeuwen die liggen te zonnebaden op kunstmatige eilanden, restaurants, café-bars, amusement, winkels en het zee-aquarium. Maak er een middagje voor vrij.

Bij andere gebieden die voor u interessant zijn hoort het park Crissy Field dat ongeveer 405 hectare bestrijkt. Het ligt vlak bij de brug en er is een strand, en er zijn restaurants en pieren waar gevist kan worden waar de plaatselijke bevolking graag heen gaat om zich te ontspannen, de hond uit te laten of te joggen.

Bezoek China Town voor haar geschiedenis, bruisende atmosfeer, architectuur en Chinese restaurants.

Voor mensen met een interesse in graffiti is de Mission Street rondleiding interessant. Twee blokken met fel gekleurde muren en gebouwen die gewijd zijn aan de kunst van graffiti.

De California Academy of Sciences heeft iets te bieden voor alle leeftijden. Er is een museum voor natuurhistorie, een aquarium, planetarium en een pinguinkolonie die het tot een levendig geheel maakt.

Er zijn zoveel andere plekken om te bezoeken, maar er moet natuurlijk ook gegeten worden.

Lunchen en dineren in San Francisco:

In het hotel waar u verblijft hebben ze natuurlijk ook eten voor u, maar het is zo leuk om rond te lopen en ergens te eten waar de inwoners van de stad heen gaan. Geniet van een kleine lunch op uw dagtochtje. Bij Ike’s Place in The Castro kunt u broodjes eten zoals u nog nooit geproefd heeft. Bij Sam’s Anchor Cafe in Tiburon hebben ze brunches en burgers en ook visgerechten. Mama’s aan Washington Square kan u wentelteefjes voorschotelen op vijf verschillende manieren, omeletten, eggs benedict en kruidige Italiaanse worstjes. In the Ferry Building kan de meest kieskeurige eter wel restaurants en eetkraampjes vinden om zijn eetlust te bevredigen.

’s Avonds kunt u plaatsen bezoeken zoals Coqueta om van de traditionele Spaanse keuken te genieten met uitzicht over de baai.

Nob Hill Cafe specialiseert in traditionele Italiaanse kost en daar wordt het druk rond vijf uur ’s middags.

In de Gracias Madre worden vegetarische en veganistische maaltijden in Mexicaanse stijl klaargemaakt.

Samenvatting

De themaparken in Florida die eigenlijk allemaal een beetje hetzelfde zijn, oefenen nog steeds grote aantrekkingskracht uit op toeristen. Maar San Francisco is ongeëvenaard. Haar geschiedenis, oud en modern, haar ligging aan de Bay, haar architectuur, cultuur en het voedsel dat er geboden wordt maken er een geliefkoosde bestemming van voor mensen die een echte Amerikaanse stad willen verkennen.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA