De Verenigde Staten betreden over land

Gepubliceerd: Feb 26, 2021, Bewerkt: Feb 26, 2021

Introductie

De meeste reizigers die in aanmerking komen voor een visumvrijstelling bezoeken de Verenigde Staten met het vliegtuig, per schip of over land. Degenen die over land binnen komen gaan de grens met Canada over, of de Mexicaanse grens, ofschoon dat minder vaak voorkomt. In dit artikel wordt uiteengezet wat deze reizigers nodig hebben bij aankomst in of vertrek uit de V.S. en kijken we naar complicaties die kunnen optreden als het reizen over land wordt gecombineerd met het reizen per vliegtuig of schip.

Wat gebeurt er als ik de grens tussen Canada en de V.S. over ga zonder een ESTA?

Reizigers die in het bezit zijn van een paspoort van een land dat deelnemer is van het visumvrijstellingsprogramma hebben geen ESTA nodig om vanuit Canada de Amerikaanse grens over te gaan. Wel dienen zij een papieren formulier I-94W in te vullen aan de landsgrens. De lijst van lands-, veer- en spoorlijngrensposten van Canada naar de V.S. vindt u hier.

Wat gebeurt er als ik een ESTA  heb, maar via Canada over land de Verenigde Staten betreed?

Voor reizigers met een ESTA gaat de grensovergang naar de Verenigde Staten van een leien dakje. Ze hoeven geen I-94W formulier in te vullen aan de landsgrens. Een ESTA aanvraag invullen neemt veel minder tijd in beslag dan het invullen van een papieren formulier, ofschoon het wel 72 uur kan duren voordat de aanvraag wordt goedgekeurd. De reiziger wordt dus geadviseerd de aanvraag in te dienen voordat hij naar de grens van de V.S. rijdt.

Wat is een I-94 formulier?

Er bestaan twee soorten I-94 formulieren en ze worden alleen gebruikt ter verwerking van de aankomst van niet-staatsburgers van de V.S. over land. Het ene soort formulier is specifiek bedoeld voor reizigers van landen die deelnemer zijn aan het visumvrijstellingsprogramma, dit formulier wordt genoemd I-94W Nonimmigrant Visa Waiver Arrival/Departure Record. Het andere formulier is voor niet-deelnemers aan het visumvrijstellingsprogramma en niet-staatsburgers van de V.S. en wordt genoemd Form I-94 Arrival/Departure Record.

Reizigers die de V.S. betreden per vliegtuig of schip hoeven geen enkel I-94 formulier in te vullen, zij hebben enkel een ESTA of een visum voor de V.S. nodig.

Om wat voor vragen gaat het op een I-94W formulier?

Een I-94W formulier vraagt om dezelfde gegevens en heeft dezelfde vragen als een ESTA aanvraag.

Het is dus een verstandig idee voor reizigers via een visumvrijstellingsprogramma om online een ESTA aanvraag in te vullen voordat zij de V.S. betreden in plaats van een papieren I-94W formulier aan de grens te moeten invullen.

Wat gebeurt er als ik over land uit de V.S. vertrek?

Reizigers die over land uit de V.S. vertrekken dienen het strookje van de onderkant van hun I-94W formulier, genaamd ‘Departure Record’ in te leveren. Dit bewijs van vertrek moet worden ingeleverd voor de datum van de toegestane verblijfsduur op het I-94W formulier is verstreken. Op het bewijs van vertrek staan vermeld de grensovergang, datum, vervoermiddel en vluchtnummer/naam van schip van de terugreis van de reiziger. Dit moet weer worden ingeleverd of aan de grensbeambten van de V.S. worden gegeven bij het overgaan van de Canadese grens.

Wat gebeurt er als ik per vliegtuig of schip uit de V.S. vertrek?

Als u uit de V.S. vertrekt per schip of vliegtuig nadat u over land de grens was overgekomen, dient u nog steeds uw Departure Record gereed te houden, alhoewel u waarschijnlijk niet zal worden gevraagd het terug te geven aangezien alle commerciële vervoermaatschappijen digitaal uw vertrek registreren en dit delen met de Douane en Grensbeveiliging (CBP).

Wat gebeurt er als ik vergeten ben mijn I-94W in te leveren?

Als u vergeten bent uw I-94W in te leveren dient u het op te sturen naar de instelling waar het verstrekt was, die CBP assisteert met de verwerking van aankomst- en vertrekgegevens, samen met bewijs dat u de V.S. verlaten heeft voordat de toegestane verblijfsduur verstreken was. Stuur het I-94W niet naar uw plaatselijke ambassade. Het huidige adres van deze instelling kunt u vinden op de volgende link: https://help.cbp.gov/s/article/Article-752?language=en_US

Hoogst waarschijnlijk ontvangt u geen bevestiging dat uw gegevens bijgewerkt zijn. Op uw volgende ESTA aanvraag, indien uw verzoek om onbekende redenen is geweigerd, zal dat waarschijnlijk komen door uw  eerdere overschrijding van de verblijfsdatum. Dit zal dan aan het licht komen tijdens een visumgesprek, waar een ambassade- of consulaatmedewerker u mogelijk op de hoogte zal brengen van de redenen voor afwijzing van eerdere visum- of ESTA- aanvragen.

Door wat voor soort bewijzen komt aan het licht dat ik de verblijfsduur op mijn I-94W niet overschreden had?

Reizigers dienen leesbare fotokopieën te hebben van de volgende soorten bewijs, aangezien originele exemplaren niet teruggestuurd worden. Het volgende bewijs dient ook vergezeld te zijn van een geschreven uitleg in het Engels, waarom het I-94W niet was ingeleverd alsmede een samenvatting van de activiteiten van de reiziger na verlating van de Verenigde Staten.

  • De oorspronkelijke instapkaart die u gebruikt heeft om de Verenigde Staten, Canada, Mexico te verlaten of ander grondgebied waar u heen bent gereden na het bezoek aan de V.S.
  • Fotokopieën van uw volledige paspoort, waarop uw paspoortinformatie te zien is samen met de aankomst- en vertrekstempels van uw bezoeken aan de Verenigde Staten en nabijgelegen grondgebied.
  • Salarisstrookjes waaruit blijkt dat u een inkomen had gedurende de periode dat u uit de Verenigde Staten terugkwam binnen de u toegestane verblijfsduur.
  • Bank- of creditcardafschriften waaruit blijkt dat u transacties heeft verricht buiten de V.S. na uw bezoek aldaar.
  • Bewijzen dat u uw onderwijsinstelling bezocht heeft nadat u de Verenigde Staten had verlaten op het door u aangegeven moment. 

Wat gebeurt er als ik vanuit Mexico de Verenigde Staten betreed?

Voor reizigers met een visumvrijstelling die over land vanuit Mexico binnen komen gelden dezelfde regels en procedures die hier boven uiteengezet worden.

Conclusie

Reizigers met een visumvrijstelling die de Verenigde Staten binnen komen of verlaten via de Canadese of Mexicaanse grens zijn niet verplicht een ESTA aan te vragen, maar als zij dit doen bespoedigt dit de verwerking van hun aankomst bij Douane en Grensbeveiliging aan grensovergangen. Papieren I-94W formulieren kunnen complicaties veroorzaken, dus reizigers dienen op de hoogte te zijn van tijdbesparende handelingen zoals het aanvragen van een ESTA in plaats van het invullen van een I-94W aan de grens, en andere onderdelen van hun reisschema in de Verenigde Staten of Noord-Amerika op dezelfde manier te plannen.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA