ESTA voor zakelijke doeleinden

Gepubliceerd: Dec 03, 2019, Bewerkt: Dec 03, 2019 | Tags: ESTA-vereisten, ESTA voor zakelijke doeleinden

Inleiding

ESTA is een handige reismachtiging voor zakenmensen die op reis gaan naar de Verenigde Staten, die kan worden gebruikt door personen die in het bezit zijn van een paspoort van een van de lidstaten die in aanmerking komen voor visumvrijstellingen. Een ESTA kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan zakelijke activiteiten zoals bedrijfsgerelateerde research activiteiten, overleg met zakenrelaties, het reizen voor een wetenschappelijke, educatieve, beroepsmatige of zakelijke conventie of conferentie, een contractbespreking of het afwikkelen van een nalatenschap. 

Voorbeelden van situaties waarin een ESTA geschikt zou zijn voor zakelijke doeleinden

Voorbeeld 1

U bent in het bezit van een paspoort van een van de 38 visumvrijstellingslanden en u bent een technologieontwikkelaar of -liefhebber die vanuit Londen de Consumentenelektronicabeurs in Las Vegas, Nevada voor een paar dagen als bezoeker wil bijwonen. In dit voorbeeld zou een ESTA een geschikte reismachtiging zijn.

Voorbeeld 2

Een HR-manager is verantwoordelijk voor het organiseren van een reis voor een groep ingenieurs in Duitsland, van wie allen in het bezit zijn van een Duits paspoort. Deze ingenieurs moeten een klant in de V.S. een week lang ter plaatse bezoeken en hun salaris wordt doorbetaald door hun Duitse werkgever. In dit voorbeeld zou de HR-manager een ESTA kunnen aanvragen namens de Duitse ingenieurs.

Voorbeeld 3

Iemand die in het bezit is van een Zweeds paspoort en een Zweeds bedrijf leidt wil de Verenigde Staten een paar dagen bezoeken voor contractoverleg met een leverancier of klant in de V.S. Indien de activiteit van de ondernemer via zijn/haar eigen Zweedse bedrijf wordt ondernomen zou een ESTA een geschikte reismachtiging zijn voor dergelijke zakelijke doeleinden.

Wat voor andere soorten werk kan ik in de V.S. doen met een ESTA?

Een ESTA kan worden gebruikt om voor uw werkgever in een beperkte capaciteit werk te verrichten, zolang uw inkomsten niet afkomstig zijn uit een bron binnen de V.S. Ook dient uw werkgever ofwel een staatsburger van de Verenigde Staten te zijn die buiten de V.S. gevestigd is maar tijdelijk de Verenigde Staten bezoekt, of een staatsburger van een ander land die gevestigd is in de Verenigde Staten, maar in het bezit is van een visum met de categorie B, E, F, H, I, J, L, M, O, P, of Q. 

Andere vereisten voor ESTA

Reizigers die een ESTA voor zakelijke doeleinden willen aanvragen dienen de vereisten voor ESTA te raadplegen voordat ze tot aanvraag overgaan, evenals de specificaties van het Visumvrijstellingsprogramma.

Afwijzingen en onverkiesbaarheden

Over ESTA afwijzingen kan men niet in beroep gaan. Aanvragers die een afwijzing hebben ontvangen of die niet in aanmerking komen voor ESTA kunnen nog wel een B-1 zakelijk visum aanvragen.

Beperkingen

Uw verblijf verlengen of het veranderen van status – u mag geen verlenging van een ESTA aanvragen of naar een andere visumcategorie overgaan terwijl u in een grondgebied van de Verenigde Staten verblijft. Iedere andere visumaanvraag of volgende ESTA aanvragen moeten worden ingediend buiten de Verenigde Staten. Aanvragers zouden toekomstige visum- of ESTA aanvragen in gevaar brengen door de Verenigde Staten niet te verlaten voor het verstrijken van de 90 dagen sinds ze in een grondgebied van de V.S. zijn gearriveerd met een ESTA.

Reisdoel – ESTA kan niet worden gebruikt indien een reiziger van plan is te gaan studeren voor een academisch diploma, werk wil gaan verrichten dat betaald wordt vanuit een bron binnen de V.S., of als persmedewerker werken zoals een rol bij de radio, de krant, film of enige andere vorm van media. ESTA kan niet worden gebruikt voor enige vorm van betaalde concurrentieprestatie voor een betalend publiek. Ten laatste kan een ESTA niet worden gebruikt om een permanente of tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen, buiten de 90 dagen die zijn toegestaan onder het Visumvrijstellingsprogramma.

Toelaatbaarheid

Een goedgekeurde ESTA is geen garantie voor toelating in de Verenigde Staten voor zakelijke doeleinden. Customs and Border Protection (CBP) (Douane en grensbescherming) is gemachtigd een reiziger met een ESTA machtiging de toegang te weigeren. Afwijzingen aan de grens kunnen worden veroorzaakt door redenen zoals het niet declareren van goederen of koopwaar, misleidende informatie invullen op een ESTA aanvraagformulier of enige andere reden die beschouwd wordt als een mogelijk immigratie- of veiligheidsrisico voor de Verenigde Staten. Als u de toegang wordt geweigerd aan de grens worden u geen rechten verleend om in beroep te gaan.

Conclusie

ESTA kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan zakelijke doeleinden en biedt daardoor een handige reismachtiging voor werknemers, werkgevers en ondernemers die naar de V.S. reizen. Er gelden belangrijke beperkingen voor de zakelijke activiteit of het werk dat kan worden verricht met een ESTA, dus dienen de reizigers de ESTA vereisten aandachtig te bestuderen om zeker te zijn dat zij toestemming zullen krijgen voor hun reisdoel.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA