Hoe actualiseer ik een ESTA?

Gepubliceerd: Nov 11, 2019, Bewerkt: Nov 11, 2019 | Tags: Een ESTA bijwerken, Fout op ESTA

Inleiding

Het actualiseren van een ESTA zorgt ervoor dat CBP op de hoogte is van veranderingen in uw reisplannen of andere reis gerelateerde informatie. Als u uw ESTA aanvraag niet actualiseert of checkt voordat u vertrekt kunt u problemen krijgen aan de grens van de V.S. of voor uw vertrek naar de V.S. De status van de vereiste betaling voor uw aanvraag is bepalend voor de informatie die in uw ESTA geactualiseerd kan worden.

Wat u in uw ESTA kunt actualiseren voordat u tot betaling overgaat

Voordat u een aanvraag voor een elektronische reismachtiging indient en het vereiste bedrag betaalt kunt u alle gegevensvelden bijwerken met uitzondering van het paspoortnummer en het land van uitgifte van het paspoort.  U kunt deze velden bekijken en het paspoortnummer en het land van uitgifte bevestigen, maar u kunt er niet in werken. Als u een fout heeft gemaakt met het paspoortnummer of het land van uitgifte dient u een nieuwe ESTA aanvraag in te dienen met de gecorrigeerde informatie. Bij het indienen van de nieuwe ESTA aanvraag wordt u gevraagd te bevestigen dat u uw voorgaande aanvraag wilt laten vervallen.

Wat u kunt actualiseren aan uw ESTA nadat u betaald heeft

Een ESTA aanvraag wordt doorgaans direct nadat de betaling geslaagd is verwerkt en de aanvraag wordt geclassificeerd onder een van de drie statussen: ‘Authorization Approved’, ‘Travel Not Authorized’, of ‘Pending’.

Aanvragen die aangemerkt worden metAuthorization Approved’of ‘Pending’ – de enige velden die bijgewerkt kunnen worden in hangende of goedgekeurde aanvragen zijn het e-mail contactadres en het adres van de aanvrager tijdens het verblijf in de V.S.

Aanvragen die aangemerkt worden met‘Travel Not Authorized’ – in dit geval kunt u geen veranderingen aanbrengen in de aanvraag. U zult ofwel een nieuwe aanvraag moeten indienen met de gecorrigeerde velden, of, indien u een fout heeft gemaakt in de vragen over het in aanmerking komen, vraag twee t/m negen, kunt u zich in verbinding stellen met het ESTA team om hen te vragen de veranderingen aan te brengen en een fout in uw ESTA aanvraag te corrigeren.

Veel gestelde vragen bij het actualiseren van een ESTA

Ik heb een nieuw paspoort gekregen sinds ik mijn ESTA heb ontvangen, wat moet ik doen?

Als het paspoort dat u gebruikt heeft om uw ESTA aan te vragen is veranderd, verlopen of gestolen, dient u de aanvraagprocedure voor een nieuwe reismachtiging opnieuw in gang te zetten.

Ik heb een fout gemaakt in mijn ESTA aanvraag met mijn paspoortnummer, de datum van uitgifte of vervaldatum. Hoe kan ik dit herstellen?

Alle aanvragers krijgen de kans de informatie die zij verstrekken over te lezen en te zorgen dat alles juist is ingevuld voordat zij de aanvraag versturen. U kunt veranderingen aanbrengen aan uw aanvraag voordat u tot betaling overgaat. Hier onder vallen alle gegevens behalve het paspoortnummer en het land van uitgifte van het paspoort.

Ik ben vergeten mijn tweede naam op mijn ESTA aanvraag te zetten, wat moet ik doen?

Als uw tweede naam niet op uw aanvraag staat onder ‘First (given) Names’, dan moet u een nieuwe ESTA aanvragen.

Kan ik mijn ESTA actualiseren als mijn naam veranderd is door mijn huwelijk of scheiding?

Als uw persoonlijke omstandigheden veranderd zijn om wat voor reden dan ook, zoals een naamsverandering voordat u naar de Verenigde Staten vertrekt, dan dient u een nieuwe ESTA aan te vragen.

Moet ik mijn ESTA bijwerken als ik onlangs ben veroordeeld voor misdaad?

Als de antwoorden op de vragen aangaande het in aanmerking komen voor een ESTA over geschiedenis met misdaad, immigratie of drugs niet meer kloppen, dient u een nieuwe ESTA aan te vragen met gegevens die in overeenstemming zijn met uw huidige omstandigheden.

Ik moet mijn aanvraag bijwerken maar ik ben mijn aanvraagnummer vergeten, wat kan ik daar aan doen?

U kunt uw aanvraagnummer terugvinden door de status van uw ESTA te checken en alle gevraagde informatie op het formulier in te vullen behalve het aanvraagnummer. U moet de volgende gegevens bij de hand hebben om de status te checken:

  • Paspoortnummer
  • Geboortedatum
  • Land van uitgifte van het paspoort
  • Datum van uitgifte van het paspoort
  • Vervaldatum van het paspoort

Het systeem zal uw aanvraagnummer goedkeuren en u naar de pagina leiden waar u het e-mail contactadres en het adres waar de aanvrager verblijft in de V.S. kunt bijwerken.

Conclusie

Als u uw ESTA aanvraag actueel houdt zal dit de kans verkleinen dat u op problemen stuit tijdens uw reis naar de Verenigde Staten. Check zorgvuldig de informatie op het ESTA aanvraagformulier voordat u het verstuurt. Dit zal ervoor zorgen dat uw aanvragen snel worden goedgekeurd zonder onnodig oponthoud of opnieuw aanvragen. In het geval van het verkrijgen van een nieuw paspoort, een nieuwe naam of veranderingen op het gebied van in aanmerking komen, waar een nieuwe ESTA voor nodig is, dienen reizigers tijdig te zorgen voor een nieuwe ESTA aanvraag tenminste 72 uur of meer voor hun vertrek naar de Verenigde Staten.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA