Hoe kan ik controleren of mijn ESTA nog geldig is?

Gepubliceerd: Aug 23, 2018, Bewerkt: Oct 31, 2019 | Tags: ESTA, ESTA duur, ESTA geldigheid

Controleer voordat u naar de Verenigde Staten vliegt de status van bestaande ESTA-aanvragen, om uw ESTA-vergunningsnummer en de vervaldatum op te vragen. U kunt de vervaldatum en de geldigheid van uw ESTA controleren en het ESTA-nummer eenvoudig opvragen door het formulier in te vullen met behulp van de paspoortgegevens en de voor- en achternaam van de aanvrager. De status, het vergunningsnummer en de vervaldatum van uw ESTA zullen aan u worden verstrekt als uw aanvraag nog geldig is. De ESTA-validiteitscontrole kan vijf statussen opleveren:

Geen aanvraag gevonden

"Geen aanvraag gevonden" verschijnt meestal omdat de aanvrager onjuiste gegevens heeft verstrekt op zijn of haar oorspronkelijke ESTA-aanvraagformulier, waardoor er geen verband is vastgesteld tussen de juiste en onjuiste biometrische informatie. Biometrische informatie omvat gegevens zoals de naam van de aanvrager, het land van het paspoort, het paspoortnummer, de afgifte van het paspoort en de vervaldata. Deze status verschijnt ook wanneer op het formulier voor ESTA status controleren onjuiste informatie wordt verstrekt. Tot slot kan "Geen aanvraag gevonden" verschijnen wanneer er geen huidige of eerdere ESTA bestaat.

ESTA-aanvraag verlopen

Als een ESTA-aanvraag is verlopen, moet u een nieuwe vergunning aanvragen voordat u naar de Verenigde Staten reist. ESTA-aanvragen kunnen niet worden verlengd, er moet een nieuwe aanvraag worden ingediend op basis van de huidige gegevens van de gebruiker.

ESTA-aanvraag in behandeling

Dit betekent dat uw aanvraag onlangs is ingediend en verder wordt onderzocht door het CBP. Dit betekent niet dat uw ESTA-aanvraag een negatief resultaat zal krijgen, maar geeft alleen aan dat bijkomende veiligheidscontroles vereist zijn. Het kan tot ongeveer 72 uur duren voordat u een definitief besluit krijgt over uw aanvraag. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis.

ESTA-vergunning goedgekeurd

Dit betekent dat uw vergunning geldig is voor reizen naar de Verenigde Staten. Noteer de vervaldatum en het ESTA-aanvraagnummer en controleer of uw ESTA geldig is voordat u naar de VS vertrekt. Houd er ook rekening mee dat als uw ESTA nog steeds geldig is, dit niet betekent dat deze niet kan worden ingetrokken door het CBP, oftewel U.S. Customs and Border Protection (dienst douane en grensbescherming). Reizigers krijgen daarom het advies om hun ESTA-status te controleren op de dag van vertrek.

ESTA-aanvraag niet geautoriseerd

Dit resultaat verschijnt wanneer uw ESTA-aanvraag is verwerkt en u geen toestemming krijgt om in het kader van het Visa Waiver Program naar de Verenigde Staten te reizen. Mogelijk komt u echter wel in aanmerking voor een B2-toeristenvisum. Ga voor meer informatie en om een visum voor de Verenigde Staten aan te vragen naar: https://usa-visas.com/

Houd er rekening mee dat als u een fout hebt gemaakt in uw ESTA-aanvraag, u een e-mail moet sturen naar het technische ESTA-supportteam. Volg hiervoor de instructies die hier staan vermeld: https://help.cbp.gov/s/article/Article-1088?language=en_US. U kunt het technische ESTA-supportteam ook bellen op +1 202-344-3710 om te weten te komen of u een fout op uw formulier kunt wijzigen.

ESTA-aanvragers moeten de status van hun aanvraag controleren om de vervaldatum van hun ESTA te bekijken en het ESTA-vergunningsnummer te verkrijgen, zodat ze kunnen controleren of ze nog steeds naar de Verenigde Staten kunnen reizen, voordat ze een nieuwe aanvraag indienen of een extra bedrag betalen als dat niet nodig is.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA