Visum voor Chicago, Illinois, Verenigde Staten

Gepubliceerd: Sep 22, 2019, Bewerkt: Nov 09, 2019 | Tags: ESTA, VS Visa

Visum voor Chicago, Illinois, Verenigde Staten

Inleiding

Chicago was ooit een klein fort aan de Chicago Rivier maar is tegenwoordig de derde grootste stad in de Verenigde Staten. De stad is welbekend om haar musea en buitengewone architectuur, maar dit is niet het enige. Iedereen die Chicago bezoekt krijgt het opwindende gevoel dat er van alles te beleven is. De doordringende windvlagen, de prachtige vergezichten van Lake Michigan, de warme zomers en ijskoude winters maken het tot een interessante reisbestemming.Het doel van deze reisgids is behulpzame reisinformatie te verstrekken en de reizigers te helpen bepalen of zij een ESTA of een visum nodig hebben voor Chicago.

ESTA of een U.S. visum voor Chicago?

De ESTA is een online aanvraagsysteem voor staatsburgers van 39 landen in het visumvrijstellingsprogramma (VWP). De ESTA is een visumvrijstelling die het mogelijk maakt voor reizigers de Verenigde Staten voor een periode tot 90 dagen te bezoeken voor toeristische, zakelijke, doorgangs- en medische doeleinden. Indien reizigers niet in aanmerking komen voor ESTA hebben zij een visum nodig voor Chicago. Een visumaanvraag neemt aanzienlijk meer tijd in beslag en er is een persoonlijk vraaggesprek voor nodig bij de Amerikaanse ambassade of een Amerikaans consulaat.

Electronic System for Travel Authorization (ESTA)

De ESTA is in 2009 opgericht om de beperkingen voor het reizen naar de Verenigde Staten voor veel Europese landen wat te verlichten. Het aanvragen van een ESTA is gemakkelijk en voordelig, kijkt u maar online op https://officieel-esta.nl/visa-waiver-program/ om te zien of uw land van staatsburgerschap en paspoort type in aanmerking komt voor een ESTA.

Indien u aanspraak kunt maken op ESTA hoeft u enkel online een aanvraag in te dienen en een online formulier in te vullen. In de meeste gevallen wordt goedkeuring of weigering bijna direct gedaan, maar wij raden reizigers toch aan om vroeg te beginnen met de aanvraag. Als uw  ESTA eenmaal is goedgekeurd is hij twee jaar geldig of tot de datum dat uw paspoort ongeldig wordt.

Het visum voor de Verenigde Staten

Een visum is een document dat door een ambassade of consulaat van de Verenigde Staten uitgegeven wordt om buitenlandse staatsburgers toestemming te geven tot het betreden van de Verenigde Staten. Als uw land van staatsburgerschap niet aangesloten is bij het visumvrijstellingsprogramma zult u waarschijnlijk een visum moeten hebben om naar Chicago te gaan.

Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar afhankelijk van het doel van uw bezoek en de duur van uw verblijf. Een visum kan geldig zijn voor meerdere vermeldingen of een beperkt aantal vermeldingen. Het kan een tijdje duren voordat u uw visum heeft, dus raden wij u aan de plaatselijke ambassade van de Verenigde Staten of het consulaat te raadplegen, zodat uw visum op tijd klaar is voor uw vertrekdatum. Personen van wie de ESTA goedgekeurd is, of die een geldig visum voor de Verenigde Staten hebben kunnen beginnen met hun reisplannen.

Bezienswaardigheden en wat er in Chicago zoal te doen is

Chicago heeft een heleboel boeiende bezienswaardigheden te bieden waaronder stranden aan Lake Michigan, musea, dierentuinen en prachtige architecturale ontwerpen. Buckingham Fountain is een beroemd symbool in Chicago dat gelegen is in Grant en Park Frank en dan is er de Lloyd Wright Preservation Trust die bewonderd kan worden in Oak Park. De dierentuinen  Brookfield en Lincoln Park zijn de grootste dierentuinen, het Museum of Science and Industry en het Field Museum of Natural History behoren tot de beste musea ter wereld. Er is ook amusement zoals komedievoorstellingen in de beroemde komedieclubs of dagtochtjes door de stad waarbij u kunt kiezen tussen bus- of bootvervoer.

Waar kunt u verblijven en eten

Het verblijf in Chicago is geen probleem aangezien er een heleboel accommodatie beschikbaar is, variërend van budget logies tot hoger geprijsde hotels. Het Peninsula Hotel en Intercontinental Hotel Chicago behoren tot de luxueuzere hotels die uitstekende service bieden. DeWitt Place appartementen en andere logementen zoals IHSP Chicao Hostel en de Urban Holiday Lofts zijn goede plaatsen voor toeristen die naar Chicago komen.

Eten en drinken vinden is ook totaal geen probleem in Chicago. Er zijn genoeg restaurants die u kennis willen laten maken met de zoete lekkernijen van Chicago. Een lunch bij de Alinea of zelfs donuts in de Doughnut Vault zijn geweldige specialiteiten voor iedere toerist die de stad bezoekt en vergeet u ook niet de avondgenoegens in de 404 Wine Bar en Andy’s Jazz bar, om maar een paar goede bars en clubs te noemen.

Vervoer en winkelen in Chicago

Toeristen die Chicago bezoeken kunnen zich makkelijk een weg banen door de stad met huurauto’s want bij alle straatnamen worden nummers vermeld die aangeven waar de straten precies gesitueerd zijn. Een aantal autoverhuurbedrijven kunnen op het vliegveld gevonden worden of in de stad, namelijk Thrifty, Dollar en Enterprise. Treinen en bussen voorzien in het openbaar vervoer in Chicago. Chicago Transit Authority  is het grootste openbaar vervoerbedrijf en rijdt met alle El bussen en een aantal treinen, en de Blue Line en de Red Line hebben dagelijks 24 uur lang treinen rijden.

Winkelcentra, marktcentra en kleine winkeltjes bieden alles wat u nodig heeft in Chicago. De belangrijkste winkelcentra zijn de 900 North Michigan Shops en de Magnificent Mile, maar u kunt ook rondkijken naar cadeautjes bij de Accent Chicago, kleding kopen bij Akira en u kunt de Abraham Lincoln Book Shop bezoeken om uw honger naar kennis te stillen.

Over het algemeen is het een goed idee om Chicago te bezoeken als u op zoek bent naar een intrigerende toeristische bestemming. Haast alles is fascinerend, van de ligging van de stad aan de oevers van Lake Michigan, het geweldige eten, de accommodatie, tot aan het aangename weer het grootste deel van het jaar. Met zoveel goede dingen is het moeilijk om teleurgesteld te worden als u Chicago bezoekt.

Tips

  • Indien u al een geldig visum voor de Verenigde Staten heeft hoeft u geen ESTA aan te vragen
  • Begin altijd tijdig met uw aanvraag
  • Alvorens u de ambassade verlaat, controleer of de gegevens op uw visum juist zijn

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Nederland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden.

Doe een aanvraag voor ESTA