Wat is een ESTA aanvraagnummer?

Gepubliceerd: Oct 14, 2019, Bewerkt: Jan 07, 2020 | Tags: ESTA-inzending, ESTA-aanvraagnummer

Inleiding

Een ESTA aanvraagnummer wordt gegenereerd nadat een aanvraag is ingediend bij Customs and Border Protection (Douane en Grensbescherming) (CBP). Het aanvraagnummer is een uniek identificatiemiddel dat gebruikt wordt door CBP om reizigersprofielen te identificeren. Het ESTA aanvraagnummer is een alfanumerieke reeks van 16 tekens.

De volgorde van de tekens is willekeurig en vertegenwoordigt geen kenmerken van de aanvrager. Het aanvraagnummer op zich kan niet worden gebruikt om informatie over de aanvrager te verkrijgen, echter samen met een paspoortnummer en een geboortedatum kan het wel worden gebruikt om de status van een bestaande ESTA aanvraag op te vragen.

Waartoe dient een ESTA machtigingsnummer?

Het nummer is digitaal verbonden aan het profiel van een aanvrager, inclusief paspoort-, persoons-, reis- en andere informatie. Het ESTA aanvraagnummer wordt ook gebruikt als reismachtigingsnummer wanneer de aanvraag is goedgekeurd. Daarom is het aanvraagnummer en het machtigingsnummer voor goedgekeurde ESTA aanvragen hetzelfde. In gevallen waarin een ESTA wordt geweigerd, wordt een ESTA aanvraagnummer echter niet aan een succesvol gemachtigde ESTA aanvraag gekoppeld, maar blijft in plaats daarvan de status behouden van ‘Travel Not Authorized’. De status van een bestaande ESTA aanvraag kan online worden gecheckt.

Wat zijn de ESTA statussen?

Er bestaan meerdere ESTA statussen die aanvragers kunnen tegenkomen wanneer zij checken of hun ESTA nog geldig is. Wanneer de status ‘Payment Pending’ is, betekent dit dat een aanvraag nog niet ter verwerking is ingediend bij het Department of Homeland Security (Ministerie van Binnenlandse Veiligheid) (DHS). Dus moet de aanvrager de betaling voltooid hebben om de verwerking van de aanvraag in gang te zetten. Indien een ESTA aanvraag niet binnen zeven dagen betaald is vervalt hij en is hij niet meer toegankelijk en zal een nieuwe aanvraag moeten worden ingediend.

Hoe weet ik of mijn ESTA machtigingsnummer echt is?

U kunt de status van elke ESTA machtiging die ontvangen wordt controleren door de ESTA status controleren te bezoeken. Als de aanvraagstatus terugkomt als ‘No Application Found’ bestaat er geen aanvraag en zult u opnieuw een ESTA moeten aanvragen.

Conclusie

Een ESTA aanvraagnummer is een belangrijke link met uw aanvraag voor het betreden van de V.S. onder het Visumvrijstellingsprogramma, uw paspoort-, persoons- en reisgegevens. Het wordt de aanvragers aangeraden een aantekening van hun ESTA aanvraagnummer te maken om de status van hun machtiging te checken voordat ze op reis gaan naar de Verenigde Staten.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA