Wat zijn de ESTA-regels?

Gepubliceerd: Nov 01, 2018, Bewerkt: Sep 05, 2018 | Tags: ESTA kwalificatie, ESTA geldigheid, ESTA-regels

Een ESTA is een reisvergunning die in aanmerking komende reizigers toestaat om naar de Verenigde Staten te reizen voor zakelijke, toeristische, medische, doorreis- of andere tijdelijke doeleinden zonder dat ze daarvoor een visum nodig hebben. Een ESTA kan relatief eenvoudig online worden verkregen ten opzichte van de aanvraagprocedure van een Amerikaans visum. Voorafgaand aan hun reis naar de Verenigde Staten moeten buitenlandse bezoekers op de hoogte zijn van de beperkingen die gelden voor het gebruik van een ESTA. De regels voor het gebruik van een ESTA zijn als volgt:

  1. Geldigheidsduur reisvergunning – Een ESTA mag alleen worden gebruikt als deze geldig is op de datum van vertrek naar de Verenigde Staten. Een ESTA wordt afgegeven voor een periode van twee jaar of, indien dit eerder is, tot de datum waarop het paspoort verloopt. Een ESTA kan verlopen terwijl een reiziger zich in de VS bevindt zonder dat dit gevolgen heeft voor de goedkeuring ervan, maar de andere regels voor reizen met een ESTA blijven van toepassing, met name de regels met betrekking tot de verblijfsduur, verandering van gegevens en reisdoel.
  2. Verblijfsduur – Een ESTA kan worden gebruikt voor meerdere bezoeken van maximaal 90 dagen in totaal. Als een reiziger langer dan 90 dagen in de VS wil verblijven, moet een visum worden verkregen dat in overeenstemming is met het doel van de reis. Als een reiziger tijdens een periode van twaalf maanden in totaal meer dan 90 dagen in de Verenigde Staten verblijft, of meer dan 90 dagen tijdens één bezoek, dan is waarschijnlijk een visum nodig.
  3. Verandering van gegevens – Door het verkrijgen van een nieuw paspoort, een nieuw staatsburgerschap, een geslachtsverandering of een nieuwe naam, wordt een bestaande ESTA van een aanvrager ongeldig, waardoor een nieuwe ESTA moet worden verkregen. Elke ESTA is gekoppeld aan de biometrische gegevens van het paspoort, waardoor een eerdere goedgekeurde of geweigerde ESTA ongeldig wordt zodra een van deze gegevens verandert.
  4. Reisdoel – Reizigers kunnen een ESTA gebruiken voor toeristische doeleinden zoals het bezoeken van vrienden of familie, vakantie, medische behandelingen, maar ook voor kortdurende cursussen waarbij geen studiepunten worden toegekend. Een ESTA kan ook worden gebruikt voor zakelijke doeleinden, zoals het onderhandelen over een contract, het bijwonen van professionele evenementen, het houden van zakelijke vergaderingen en voor de afwikkeling van een nalatenschap. Een ESTA kan ook worden gebruikt voor doorreisdoeleinden waarbij reizigers via de VS naar een andere bestemming buiten de VS reizen. Een ESTA mag niet worden gebruikt voor het verwerven van inkomen of werk uit Amerikaanse bronnen, voor professionele of universitaire opleidingen of voor andere doeleinden zoals investeren.

De ESTA-regels leggen beperkingen op aan reizigers om ervoor te zorgen dat bezoekers geen veiligheidsrisico of economisch risico vormen voor Amerikaanse burgers of permanente inwoners. Ongeacht deze regels, blijft ESTA een veelzijdige en handige reisvergunning die bijna net zo nuttig is als een Amerikaans visum, maar veel gemakkelijker te verkrijgen is.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA